Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης του προσαραγμένου τάνκερ M/T Alex


Το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου M/T Alex που είναι εδώ και τρεις εβδομάδες προσαραγμένο στην Ινδονησία ενδεχομένως θα μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του στις 4 Μαΐου, καθώς το προτεινόμενο σχέδιο ανέλκυσης του πλοίου έλαβε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Euronav Ship Management.

Συγκεκριμένα, οι αρχές της Ινδονησίας ενέκριναν το σχέδιο διάσωσης στις 27 Απριλίου και χορήγησαν άδεια για τη διεξαγωγή της επιχείρησης. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη από την 1η Μαΐου, με την ελάφρυνση του φορτίου του πλοίου.

Η έγκριση χορηγήθηκε αφού οι διαχειριστές του πλοίου προσέλαβαν δύο επιχειρήσεις διάσωσης, τη SMIT Singapore Pte Ltd. και την PT Samudera Indonesia, για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση ανέλκυσης, που θα περιλαμβάνει την ελάφρυνση του πλοίου, μέσω της μεταφοράς φορτίου από πλοίο σε πλοίο.

Το χωρητικότητας 299,446 dwt M/T Alex αντιμετώπισε προβλήματα στα μέσα Απριλίου όταν και κόλλησε σε ένα μαλακό υπόστρωμα λάσπης ενώ έπλεε ανάμεσα στο Βόρνεο και τη Σουμάτρα.

Η συνεχής παρακολούθηση της κατάστασης του πλοίου δεν επιβεβαίωσε κάποια ρωγμή του κύτους, ή άλλη ζημιά στο πλοίο ή το φορτίο, είχε ανακοινώσει τότε η Euronav.

Ακολούθησαν διάφορες επιθεωρήσεις και έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης της ζημιάς στο κύτος του πλοίου από την Class, με το κατασκευής 2016 πετρελαιοφόρο να εξακολουθεί να βρίσκεται κολλημένο στην ίδια θέση μεταξύ του Βόρνεου και της Σουμάτρας.

Διαβάστε ακόμα