Λαθρεπιβάτες επιτέθηκαν στο πλήρωμα ελληνικού πλοίου στην Ουρουγουάη

Υπό απειλή βρέθηκε το πλήρωμα ελληνόκτητου πλοίου μεταφοράς φορτίου χύδην Friederike στην Ουρουγουάης από τέσσερις λαθρεπιβάτες που τελικά συνελήφθησαν από το Ναυτικό της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Οι τέσσερις άνδρες, όλοι Νιγηριανοί, φέρονται να επιβιβάστηκαν στο χωρητικότητας 57.400 dwt που ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή Technomar Shipping ενώ βρισκόταν στο νιγηριανό λιμάνι του Lagos.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρωινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου, όταν οι αρχές έλαβαν ένα σήμα κινδύνου από τον πλοίαρχο του πλοίου που ανέφερε ότι οι λαθρεπιβάτες επανεμφανίστηκαν και απείλησαν τα μέλη του πληρώματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα AIS που παρείχε η Marine Traffic, το πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Recalada στην Αργεντινή όταν στάλθηκε το σήμα κινδύνου.

Μια φρεγάτα του ναυτικού κατεύθυνε πρώτα το φορτηγό πλοίο σε μια θέση πρόσδεσης περίπου 40 χλμ. από την ακτή του Μοντεβιδεό της Ουρουγουάης, για να εξουδετερώσει την απειλή που υπήρχε και στη συνέχεια να διασφαλίσει την επιστροφή του ελέγχου του πλοίου στον κυβερνήτη του. Οι υπάλληλοι συνόδευσαν αργότερα το πλοίο στο λιμάνι του Μοντεβιδεό όπου και οι λαθρεπιβάτες τέθηκαν υπό κράτηση.

Το εμπορικό πλοίο τύπου Supramax, κρατήθηκε στο αγκυροβόλιο της πρωτεύουσας χώρας μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και συνέχισε κανονικά το ταξίδι του.

Διαβάστε ακόμα