Νέα πλατφόρμα για την Maersk Drilling αξίας 650 εκατ. δολαρίων

Μία εξαιρετικά ανθεκτική πλατφόρμα εξορύξεως πετρελαίου παράγγειλε η Maersk Drilling στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering ( DSME ) της Νοτίου Κορέας.

Η πλατφόρμα έχει προγραμματιστεί για παράδοση στα μέσα του 2016 . Το συνολικό κόστος του έργου για την εξέδρα είναι 650 εκατ. δολάρια. Η συμφωνία της Maersk Drilling με την DSME, περιλαμβάνει option αγοράς δύο ακόμα πλατφόρμων με την ίδια τιμή με ημερομηνία παράδοσης 2016/ 2017.

Να αναφέρουμε ότι η υπάρχει συμφωνία της Maersk Drilling με την BP για την τοποθέτηση της πλατφόρμας στη βόρεια θάλασσα. Η συμφωνία θα είναι διάρκειας 5 ετών με το κόστος να είναι περίπου στα 812 εκατ. Δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησης από τα ναυπηγεία της νοτίου Κορέας. Στην συμφωνία υπάρχει και επιλογή την επέκταση σε 10 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο , Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk Drilling Claus V. Hemmingsen: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ανάθεση της σύμβασης από την BP Νορβηγίας , κάτι το οποίο ισχυροποιεί τις σχέσεις των δύο εταιρειών. Συμπεριλαμβανομένης και αυτής της συμφωνίας, οι πλατφόρμες της Maersk Drilling που έχει η BP είναι τέσσερεις, δύο στη Νορβηγία , μία στην Αίγυπτο και μία στο Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα . Επιπλέον , αυτή είναι η πρώτη πλατφόρμα μας που θα κατασκευάσουμε στη DSME η οποία είναι από τις κορυφαίες και με αρκετή πήρα στον τομέα αυτόν.”

Η αγορά της πλατφόρμας είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας η οποία αναμένετε να συμβάλει στην επίτευξη των οικονομικών στόχων που είναι κέρδη ύψους 1 δισ. δολάρια, μέχρι το 2018.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα