Μαλαισία: «Εξαφανίστηκε» και δεύτερο δεξαμενόπλοιο της ίδιας εταιρείας

orkim_harmony_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Το αδελφό πλοίο ενός καταχωρημένου στη Μαλαισία δεξαμενόπλοιου προϊόντων πετρελαίου που έπεσε στα χέρια πειρατών καυσίμων στα ανοικτά της Μαλαισίας νωρίτερα αυτό το μήνα, κηρύχθηκε αγνοούμενο.

Το Κέντρο Διαμοιρασμού Πληροφοριών ReCAAP αναφέρει ότι έλαβε γνωστοποίηση από τον πλοιοκτήτη ότι η επικοινωνία με το MT Orkim Harmony χάθηκε. Η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου ήταν περίπου 17 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Pulau Aur, στη Μαλαισία και η τελευταία επικοινωνία ήταν στις 11 Ιουνίου 2015 στις 20:54 περίπου.

Το Orkim Harmony μεταφέρει 6.000 μετρικούς τόνους ULG 95 πετρελαίου και έχει πλήρωμα που περιλαμβάνει Ινδονήσιους, Μαλαισιανούς και υπηκόους Μιανμάρ, σύμφωνα πάντα με τη ReCAAP.

Σαν από σύμπτωση, το αδελφό πλοίο του Orkim Harmony, το Orkim Victory, βρέθηκε στο στόχαστρο πειρατών στις 4 Ιουνίου 2015 περίπου 15,2 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Pulau Aur. Σε αυτό το περιστατικό, οι πειρατές έκλεψαν 770 μετρικούς τόνους Automotive Diesel Oil (ADO).

Οι λιμενικές αρχές της Μαλαισίας (MMEA) και το Ινδονησιακό Ναυτικό φέρονται να έχουν αναπτύξει περιπολικά σκάφη για να ψάξουν για το Orkim Harmony και η ReCAAP ζητά την προσοχή όλων των πλοίων για το εξαφανισμένο τάνκερ και σε περίπτωση που το δούν να το αναφέρουν στο πλησιέστερο παράκτιο κράτος.

Τόσο το Orkim Harmony όσο και το Orkim Victory ανήκουν στη Μαλαισιανή Orkim Group.

Διαβάστε ακόμα