Μάλλον θα διαλέξει άλλα δυο VLCC ο Μαρινάκης

marinakis_capital_

Ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης φαίνεται να ενεργοποιεί τις επιλογές του στη Hyundai, καθώς στοχεύει να επεκτείνει το στόλο των τάνκερ του.

Η ελεγχόμενη από τον Μαρινάκη Capital Maritime είναι έτοιμη να αυξήσει το στόλο των τάνκερ της με δύο νέα πλοία VLCC.

Οι “παίχτες” της βιομηχανίας λένε ότι προτίθεται να αλλάξει τις δύο επιλογές της για post-panamax κοντέινερσιπ προχωρώντας στην αγορά δυο VLCC από την Hyundai Heavy Industries (HHI). Μια σχετική επιστολή προθέσεων (letter of intent-LOI) λέγεται ότι έχει υπογραφεί.

Η Capital έχει επιβεβαιωμένα υπογράψει στις αρχές του τρέχοντος έτους με την HHI για την κατασκευή τεσσάρων κοντέινερσιπ χωρητικότητας 9.443 teu, συν δύο επιλογές, τα οποία προγραμματίζονται για παράδοση μεταξύ του δεύτερου εξαμήνου του 2015 και το τέλος του 2016.
“Η Capital δεν θα ασκήσει την επιλογή, όσο εκκρεμεί η κατασκευή των σκαφών της επιχείρησης”, δήλωσε ένας παράγοντας της αγοράς. “Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αλλάζει την επιλογή της από κοντέινερσιπ σε VLCC”.

Στελέχη της HHI αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις νέες κατασκευαστικές δραστηριότητες της εταιρείας, επικαλούμενη ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Ο Jerry Kalogiratos, οικονομικός διευθυντής της Capital, λέει ότι καμία νέα παραγγελία δεν δόθηκε από την εταιρεία του, εκτός από εκείνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο ναυτιλιακός όμιλος ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Διαβάστε ακόμα