Μάχη με το «σορόκο» για να δέσει το Blue Star Delos στο λιμάνι της Νάξου – Δύο ώρες προσπαθούσε ο καπετάνιος! (video)

Οι θυελλώδεις Νοτιάδες που επικρατούσαν την Παρασκευή στο Αιγαίο προκάλεσαν σοβαρό πρόβλημα στην προσέγγιση του Blue Star Delos, στο λιμάνι της Νάξου, το οποίο ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στους ανέμους και τα καιρικά φαινόμενα.

Το πλοίο πραγματοποίησε σήμερα το καθιερωμένο του πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Θήρα, ωστόσο όταν έφτασε στο λιμάνι της Νάξου, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι, εκεί ξεκίνησαν τα δύσκολα.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μεγάλο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας, έκανε επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι της Νάξου χωρίς ωστόσο να το πετύχει. Ειδικότερα, επί δύο ολόκληρες ώρες προσπαθούσε να πιάσει λιμάνι κάνοντας έξι συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες λόγω των ανέμων.

Μεγάλη η ταλαιπωρία των επιβατών οι οποίοι είχαν προορισμό της Νάξο, αλλά και αυτόν που ήθελαν να επιβιβαστούν το πλοίο για να μεταβούν στην Σαντορίνη. Ο καπετάνιος του πλοίου έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες και τελικά την έβδομη συνεχόμενη τα κατάφερε, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία όλων. Το πλοίο έριξε άγκυρες και κάβους στο λιμάνι στις 14:35!

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα