Μεγάλο κύμα χτύπησε φορτηγό πλοίο στην Αλάσκα

Coast Guard medevacs three injured crew members from cargo vessel Copacabana

Τρία μέλη του πληρώματος από ένα μήκους 179 μέτρων πλοίο τραυματίστηκαν την Κυριακή το απόγευμα, αφού το πλοίο χτυπήθηκε από ό,τι φαίνεται από ένα πελώριο κύμα περίπου 500 χλμ νότια του Kodiak, Alaska, προκαλώντας μια άμεση εκκένωση για ιατρικούς λόγους.

Το Λιμενικό των ΗΠΑ έλαβε μια αναφορά από τον πλοίαρχο του υπό Λιβεριανή σημαία φορτηγού πλοίου MV Copacabana ότι τρία μέλη του πληρώματος είχαν υποστεί πολλαπλά τραύματα αφού χτυπήθηκαν από ένα μεγάλο κύμα.

Ο καιρός στο σημείο ήταν συννεφιασμένος με το ύψος της θάλασσας να φτάνει τα 3 μέτρα και τους άνεμους να πνέουν με 23 mph.

Ένας αξιωματικός του λιμενικού πρότεινε οι άνδρες να μεταφερθούν αεροπορικώς σε νοσοκομείο στο Anchorage για περαιτέρω φροντίδα, κι έτσι το Λιμενικό Σώμα απέστειλε δύο ελικόπτερα MH-60 Jayhawk και ένα αεροπλάνο HC-130 Hercules.

Οι τρεις άνδρες τελικά τραβήχτηκαν με ασφάλεια από το πλοίο με τα δύο ελικόπτερα τη Δευτέρα 21 του Απριλίου, ενώ το σκάφος βρισκόταν περίπου 200 χλμ νότια από το Kodiak. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Kodiak και έπειτα στο Anchorage για την παροχή υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες για την κατάσταση τους ή το μέγεθος των τραυματισμών τους.

Διαβάστε ακόμα