Μέλος πληρώματος δεξαμενόπλοιου έπεσε στη θάλασσα, διασώθηκε και στη συνέχεια πέθανε στο νοσοκομείο!

Ένα μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «MTM DUBLIN» έπεσε στη θάλασσα στις ακτές της Βοστώνης της Μασαχουσέτης και στη συνέχεια διασώθηκε από μια ομάδα ψαράδων. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αναφορές των ψαράδων, έλαβαν κλήση κινδύνου από το αγκυροβολημένο MTM DUBLIN στις 4:37 π.μ.

Η κλήση κινδύνου ανέφερε ότι ένα μέλος του πληρώματος είχε πέσει στη θάλασσα την στιγμή που ετοίμαζε την σκάλα του πλοηγού. Στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Το αλιευτικό σκάφος «AMERICA», έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο και ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου. Λόγω της κακοκαιρίας, το αλιευτικό βρισκόταν εν πλω με προορισμό πίσω στο λιμάνι. Ήταν το μοναδικό σκάφος που βρισκόταν κοντά στο σημείο.

Παρόλο που ήταν νύχτα, το αλιευτικό ξεκίνησε αμέσως την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, χτενίζοντας στην κυριολεξία την περιοχή με φακούς και προβολείς. Με αρκετοί δόση τύχης εντόπισαν το πορτοκαλί γιλέκο που φορούσε ο ναυτικός που είχε πέσει τη θάλασσα. Ο άνδρας εντοπίστηκε περίπου ένα μίλι από το σημείο αγκυροβολίας του MTM DUBLIN.

Το μέλος του πληρώματος ανασύρθηκε στο αλιευτικό AMERICA, όπου του προσφέρθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες, μεταξύ των οποίων και ΚΑΡΠΑΘΟΣ.

Στη συνέχεια, το αλιευτικό κατευθύνθηκε προς το λιμάνι με την αμερικανική ακτοφυλακή και τα σκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βοστώνης να ακολουθούν από κοντά. Μόλις έφτασε στην προβλήτα, η Boston EMS ανέλαβε την επιμέλεια του άντρα προσφέροντας του περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών που συνέχισαν την ΚΑΡΠΑ, ο ατυχώς ναυτικός δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαίωσε την ατυχή είδηση ​​του θανάτου του. Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα του νεκρού μέλους του πληρώματος παραμένει άγνωστη.

Διαβάστε ακόμα