Μήπως το κρουαζιερόπλοιο κόλλησε αφού σκότωσε φάλαινα;

norwegian_cruise_line_breakaway_

Μια θηλυκή φάλαινα μήκους 13,7 μέτρων που βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα το πρωί χτυπήθηκε από ένα κρουαζιερόπλοιο που κόλλησε στον ποταμό Hudson κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Το πλοίο της Norwegian Cruise Line, Breakaway, επιστρέφοντας την Κυριακή το πρωί στη Νέα Υόρκη μετά από μια επταήμερη περιοδεία της στις Μπαχάμες και τη Φλόριντα, κόλλησε στα ύδατα της Νέας Υόρκης για περίπου τρεις ώρες με 4.500 επιβάτες στο πλοίο, λόγω προβλημάτων στο σύστημα διεύθυνσης και πρόωσης.

“Παίρνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα για να αποφεύγουμε τα πλάσματα της θάλασσας και είμαστε θλιμμένοι από την πρόσφατη ανακάλυψη”, δήλωσε η Norwegian Cruise Line την Τρίτη. Η εταιρεία είπε ότι εξακολουθεί να συνεργάζεται πλήρως με τις κρατικές αρχές.

Παρά τη θλίψη της, η εταιρεία η εταιρεία προσθέτει ότι η καθυστέρηση της άφιξης του Breakaway δεν είχε σχέση με το περιστατικό με τη φάλαινα, αλλά με τα ισχυρά ρεύματα στον ποταμό.

Δεν ήταν σαφές αν η φάλαινα ήταν ακόμα ζωντανή όταν χτυπήθηκε από το πλοίο, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (National Oceanic and Atmospheric Administration-NOOA), δήλωσε μετά από νεκροψία του άτυχου ζώου.

Την ίδια μέρα που το πλοίο Breakaway, ρυμουλκήθηκε από το Λιμενικό στη Νέα Υόρκη, η NOAA έλαβε αναφορές ότι το κρουαζιερόπλοιο είχε μια φάλαινα στην πλώρη του.
Το ζώο, μια φάλαινα Sei, μαζεύτηκε τη Δευτέρα κοντά στον τερματικό σταθμό του αμερικάνικου στρατού στο Μπρούκλιν στο κανάλι Bay Ridge από την ομοσπονδιακή υπηρεσία Army Corps of Engineers και ρυμουλκήθηκε σ’ έναν θαλάσσιο τερματικό σταθμό στο New Jersey.

Μια έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε ο επιθεωρητής της NOAA Jeffrey Ray.

“Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, απλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτή είναι η αιτία της καθυστέρησης (του πλοίου)”, ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Διαβάστε ακόμα