Μόλις εφτά ετών το νεαρότερο containership που αποσύρεται φέτος

rickmers
Η ναυτιλιακή εταιρεία της Σιγκαπούρης Rickmers Marine Trust στέλνει για σκραπ το νεαρότερο μέχρι στιγμής containership που προορίζεται για διάλυση, το μόλις επτά χρονών Panamax India Rickmers.

Το χωρητικότητας 4.250 πλοία teu κατασκευάστηκε στην Κίνα το 2009 και η πλατφόρμα VesselsValue εκτιμά την αξία του πλοίου στα 5,87 εκατ. δολάρια, λίγο παραπάνω από την αξία του ως σκραπ. Το 2016, η αξία του πλοίου μειώθηκε κατά 62%. Αυτό το έτος, η μέση μεταβολή της αξίας στον τομέα των containership είναι -26%.

Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι τα πλοία αυτά γίνονται ξεπερασμένα από τη στιγμή που άρχισε να λειτουργεί η νέα διευρυμένη διώρυγα του Παναμά. Τα containership τύπου Panamax που κατασκευάστηκαν το 2009 έχουν χάσει περίπου τα δύο τρίτα της αξίας τους κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
scrap_pinakas
Ο στόλος της Rickmers Marine Trust αποτελείται από 16 πλοία τύπου Panamax που έχουν μέσο όρο ηλικίας τα οκτώ έτη και η αξία τους αποτιμάται στα 88,69 εκατ. δολάρια από τη VesselsValue, ενώ η αξία τους ως σκραπ είναι 87,68 εκατ. δολάρια.

Πέντε πλοία βρίσκονται σε μακροχρόνια ναύλωση για τη Mitsui OSK, έξι δραστηριοποιούνται στην αγορά spot και πέντε είναι αγκυροβολημένα στο Batu Pahat της Μαλαισίας.

Διαβάστε ακόμα