Μπήκαν οι υπογραφές για τα πρώτα κρουαζιερόπλοια με LNG

carnival_cruise_ship_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Η Carnival Corporation & plc έχει υπογράψει μια σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη γερμανική ναυπηγοκατασκευαστική Meyer Werft για την κατασκευή τεσσάρων επόμενης γενιάς κρουαζιερόπλοιων με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επισκεπτών παγκοσμίως.

Η σύμβαση είναι μέρος του μεγαλύτερου που είχε ανακοινωθεί ποτέ στρατηγικού μνημόνιου κατανόησης με τα κορυφαία ναυπηγεία Meyer Werft και η Fincantieri SpA για εννέα νέες παραγγελίες πλοίων μεταξύ του 2019 και 2022.

Τα τέσσερα νέα πλοία, που χαρακτηρίζονται από έναν επαναστατικό σχεδιασμό “πράσινης πλεύσης”, θα είναι τα πρώτα στον κλάδο της κρουαζιέρας που θα τροφοδοτούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αερίο (LNG) – το καθαρότερο καύσιμο ορυκτών καυσίμων στον κόσμο, γεγονός που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο περιβαλλοντικό επίτευγμα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δύο από τα πλοία θα κατασκευαστούν για την AIDA Cruises στο ναυπηγείο Meyer Werft, στο Papenburg της Γερμανίας. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα πλοία θα είναι διαθέσιμες σε μελλοντικό χρόνο.

Εκτός από τα δύο πλοία που κατασκευάζονται στη Γερμανία, η Meyer Werft θα κατασκευάσει επίσης και τα άλλα δύο πλοία σε ναυπηγείο της στο Turku της Φινλανδίας.

Κάθε ένα από τα τέσσερα επόμενης γενιάς πλοία θα έχουν συνολική χωρητικότητα 6.600 επισκεπτών, θα διαθέτουν περισσότερες από 5.000 κλίνες, θα υπερβαίνει τα 180.000 gt και θα ενσωματώνει ένα μεγάλο αριθμό φιλικών προς τους επισκέπτες χαρακτηριστικών.

Η Carnival είπε ότι ένα μεγάλο μέρος του καινοτόμου σχεδιασμού αφορά την πραγματοποίηση πολύ πιο αποδοτικής χρήσης των χώρων του πλοίου, δημιουργώντας μια βελτιωμένη εν πλω εμπειρία για τους επισκέπτες.

Τα τέσσερα νέα πλοία θα είναι τα πρώτα στον κλάδο της κρουαζιέρας που θα χρησιμοποιούν LNG σε διπλής- τροφοδοσίας (dual-powered) υβριδικούς κινητήρες για την πρόωση του πλοίου, τόσο στο λιμάνι όσο και στην ανοικτή θάλασσα. Το LNG θα αποθηκεύεται επί του πλοίου και θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή 100% ενέργειας για την θάλασσα – μια ακόμα βιομηχανική καινοτομία για την Carnival Corporation και τα εμπορικά της ονόματα. Χρησιμοποιώντας LNG για την τροφοδοσία των πλοίων στο λιμάνι και στη θάλασσα θα εξαλειφθούν οι εκπομπές σωματιδίων αιθάλης και οξειδίων του θείου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carnival Corporation, Arnold Donald, είπε ότι η σύμβαση είναι σύμφωνη με την υπολογισμένη στρατηγική ανάπτυξης της χωρητικότητας της εταιρείας, που επιζητά να αντικαταστήσει πλοία με λιγότερο αποδοτική χωρητικότητα με νεότερα, μεγαλύτερα και πιο αποδοτικά πλοία με την πάροδο του χρόνου.

“Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα στο σχέδιο ενίσχυσης του στόλου μας”, δήλωσε ο Donald. “Με κόστος ανά κουκέτα, που συμβαβίζει με το υπάρχον βιβλίο παραγγελιών μας, αυτά τα νέα πλοία θα ενισχύσουν το προφίλ απόδοσης του στόλου μας. Πρόκειται για εξαιρετικά αποδοτικά πλοία με εκπληκτικές καμπίνες και κοινόχρηστους χώρους που διαθέτουν σχεδιασμό εμπνευσμένο από τον Micky Arison και τον Michael Thamm και που εξελίχθηκε από τις νέες κατασκευαστικές μας ομάδες”.

Ο Arison είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Carnival Corporation & plc και ο Thamm είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Costa, που περιλαμβάνει την AIDA Cruises και την Costa Cruises.

Ο Bernard Meyer, διευθύνων σύμβουλος της Meyer Werft, δήλωσε: “Τα τελευταία χρόνια, έχουμε κατασκευάσει επτά άκρως επιτυχημένα πλοία για την AIDA Cruises. Είναι τιμή μας που η Carnival Corporation μας έχει αναθέσει την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου ναυπηγικού της προγράμματος, και ανυπομονούμε να κατασκευάσουμε αυτά τα τέσσερα θαυμάσια πλοία”.

Η Carnival πιστεύει ότι η νέα παραγγελία πλοίων θα επιτρέψει στον Όμιλο Costa να συνεχίσει να επεκτείνει την ηγετική του θέση στην ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας.

Διαβάστε ακόμα