Ναυάγιο X-Press Pearl: Πράσινο φως για να επιστρέψουν σπίτι τους οι τέσσερις ναυτικοί που κρατούνταν στη Σρι Λάνκα

Η X-Press Feeders, πλοιοκτήτρια εταιρεία του καμένου και ναυαγισμένου πλοίου X-Press Pearl, ανέφερε ότι άρθηκαν οι απαγορεύσεις για τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου από δικαστήριο της Σρι Λάνκα την Παρασκευή και τώρα θα μπορούν να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους, περισσότερο από έξι μήνες αφότου η πυρκαγιά κατέστρεψε το πλοίο στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σρι Λάνκα.

Η X-Press Feeders είπε ότι συνεργάζεται με τις αρχές της Σρι Λάνκα για την περαιτέρω άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων για τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη του πληρώματος που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Κολόμπο.

«Είμαστε ενήμεροι και ανησυχούμε για την ψυχική και σωματική τους υγεία από τον μακροχρόνιο χωρισμό τους από την οικογένεια και τους φίλους τους, και το συνεχές βάρος που των οικογενειών τους στο σπίτι», ανέφερε η X-Press Feeders σε μια ανακοίνωση.

Η Shanghai Salvage Company (SCC) θα ξεκινήσει τις εργασίες για την απομάκρυνση του ναυαγίου τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, η Resolve Marine έχει ξεκινήσει την ανάκτηση των εμπορευματοκιβωτίων και των συντριμμιών που χάθηκαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς του πλοίου και της επακόλουθης βύθισης. Τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί μέσω εργασιών σόναρ πλευρικής σάρωσης, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το 2.700 teu X-Press Pearl πήρε φωτιά τον Μάιο. Το καμένο πλοίο τελικά βυθίστηκε σε ρηχά νερά, με τόνους φορτίου να χύνονται στην ακτογραμμή της Σρι Λάνκα.

Διαβάστε περισσότερα για την πυρκαγιά και το ναυάγιο του X-Press Pearl

Διαβάστε ακόμα