Ναύλωσε το «MV Houston» η Diana

Diana-Shipping-naulwsh-tou-xiouston

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Σύμφωνα με το worldmaritimenews.com, η Diana Shipping, ιδιοκτήτρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, έκλεισε μια συμφωνία ναύλωσης με την RWE Supply & Trading GmbH από το Έσσεν της Γερμανίας, για ένα από τα Capesize πλοία ξηρού χύδην της, το m/v Houston.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η καθαρή τιμή ναύλωσης είναι 12.750 δολάρια ανά ημέρα μείον μιας προμήθειας 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για μια ελάχιστη περίοδο δώδεκα μηνών και μέγιστη δεκαπέντε μηνών, ανέφερε η εταιρεία. Όπως έγινε γνωστό, η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου 2015.

Το Houston είναι ένα χωρητικότητας 177.729 dwt capesize πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού που κατασκευάστηκε το 2009.

Η ναύλωση αναμένεται να αποφέρει 4,59 εκατομμύρια δολάρια καθαρά κέρδη για την ελάχιστα προγραμματισμένη περίοδο χρονοναύλωσης, αναφέρει η Diana Shipping.

Ο στόλος της Diana αποτελείται σήμερα από 39 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (2 Newcastlemax, 11 Capesize, 3 Post-Panamax, 3 Kamsarmax και 20 Panamax).

Η εταιρεία αναμένει επίσης την παράδοση ενός νεότευκτου Capesize χύδην ξηρού φορτίου πλοίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όπως επίσης και δύο νεότευκτων Newcastlemax πλοία ξηρού χύδην φορτίου και ενός νεότευκτου Kamsarmax χύδην ξηρού φορτίου κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2016.

Επί του παρόντος, η μέγιστη φέρουσα ικανότητα του στόλου της είναι περίπου 4,4 εκατομμύρια dwt με μέσο όρο ηλικίας τα 7,06 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα