Νέα υποβάθμιση της Navios από την Moody’s

moodys
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ελληνική εταιρεία τάνκερ Navios Maritime Acquisition είδε το outlook της να αλλάζει από σταθερό σε αρνητικό, υποβαθμιζόμενη σε B2 στην corporate family rating (CFR) αξιολόγηση, γεγονός που αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης σε αυτήν των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μητρική της εταιρία, Navios Maritime Holdings, δήλωσε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η Moody’s έχει αλλάξει επίσης το outlook της εταιρείας σχετικά με την πιθανότητα χρεοκοπίας PDR (probability of default rating), υποβαθμίζοντας την στη διαβάθμιση Β2.

“Αλλάξαμε το outlook σε αρνητικό, αντανακλώντας τον αυξανόμενο κίνδυνο μετάδοσης που αντιμετωπίζει η Navios Acquisition από τα προβλήματα που επηρεάζουν τη Navios Holdings, μητρική της εταιρεία”, δήλωσε ο Marie Fischer-Sabatie, Senior Vice President της Moody’s και κορυφαίος αναλυτής.

“Η μητρική εταιρεία γίνεται όλο και περισσότερο οικονομικά εξαρτώμενη από τις θυγατρικές της, επειδή οι δυσχερείς συνθήκες στην αγορά ξηρού φορτίου έχουν ασκήσει πίεση στη ρευστότητα της και αυξήσει τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων της”, πρόσθεσε ο Fischer-Sabatie.

Επιπλέον, η Moody έχει επιβεβαιώσει όλες τις αξιολογήσεις που αναγνωρίζουν στην εταιρεία τη “συνεχιζόμενη καλή απόδοση της Navios Acquisition, η οποία βελτίωσε ουσιωδώς το οικονομικό προφίλ της εταιρείας και την τοποθετεί στην διαβαθμίση Β2, πρόσθεσε ο Fischer-Sabatieού

Το αδύναμο προφίλ ρευστότητας της Navios Holdings, με τις πολύ δύσκολες συνθήκες στην αγορά ξηρού χύδην να οδηγούν στην έλλειψη ρευστότητας καθώς και τη αύξηση του κινδύνου ανταλλαγής υπό πίεση ή πτώχευσης οδήγησε την Moody’s να υποβαθμίσει την εταιρεία στις 26 Απριλίου Ως αποτέλεσμα, η Navios Holdings εξαρτάται όλο και περισσότερο από την οικονομική ευελιξία των θυγατρικών της, ανέφερε η Moody’s.

Η Navios Acquisition παρέτεινε ένα δάνειο 50 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Navios Holdings το Μάρτιο, το οποίο ακυρώθηκε στις αρχές Απριλίου, μετά από μια δικαστική αγωγή ενόν από τους μετόχους της Navios Acquisition.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2015, η Navios Acquisition είχε ένα στόλο αποτελούμενο από 39 τάνκερ αργού και προϊόντων πετρελαίου. Κατά τη διάρκεια του 2015, η Navios Acquisition είχε έσοδα 313 εκατομμυρίων δολαρίων και λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) 217 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερες τιμές ναύλωσης πέτυχε η Navios

Διαβάστε ακόμα