Νέα χρονοναύλωση για την Diana Shipping της οικογένειας Παληού

Η Ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία φορτηγών πλοίων Diana Shipping ανακοίνωσε την χρονοναύλωση με την Cobelfret για το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Myrto.

Η Diana Shipping είπε ότι η ναύλωση του πλοίου των 82.131 dwt, κατασκευής 2013, αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου 2023.

Η ακαθάριστη τιμή της ναύλωσης είναι 12.650 δολάρια ανά ημέρα, μείον την προμήθεια του 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για μια περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Νοεμβρίου 2024 με επιλογή επέκτασης έως και τις 15 Ιανουαρίου 2025.

Σύμφωνα με την εταιρεία που βρίσκεται υπό την ηγεσία της Σεμίραμις Παληού, η χρονοναύλωση του Myrto αναμένεται να αποφέρει περίπου 5,91 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Τους τελευταίους μήνες, η Diana Shipping κατάφερε να ναυλώσει πολλά από τα πλοία της. Τον Απρίλιο, η εταιρεία συμφώνησε στη ναύλωση για τα πλοία DSI Drammen και Electra, τον επόμενο μήνα για τα Santa Barbara και Phaidra και τον Ιούνιο για το capesize New York και το ultramax DSI Altair.

Ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται αυτήν τη στιγμή από 42 φορτηγά πλοία πλοία, εκ των οποίων 4 newcastlemax, 10 capesize, 5 post-panamax, 6 kamsarmax, 7 panamax και 10 πλοία ultramax.

Η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου είναι περίπου 4,7 m dwt με μέση ηλικία τα 10,23 έτη.

Διαβάστε ακόμα