Νέο παγκόσμιο ρεκόρ: Δείτε τον απίστευτο αριθμό κοντέινερ που φόρτωσε το γιγαντιαίο πλοίο ONE Innovation (video)

Η ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ocean Network Express (ONE) ανακοίνωσε ότι έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με τη φόρτωση του απίστευτου αριθμού των 22.000 εμπορευματοκιβωτίων των είκοσι ποδιών (TEU) σε ένα μόνο πλοίο.

Το ρεκόρ σημειώθηκε από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ONE Innovation κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού στο λιμάνι της Σιγκαπούρης στις 14 Δεκεμβρίου.

Το ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος ένα άλλο πλοίο της ONE στο λιμάνι της Σιγκαπούρης τον Νοέμβριο. Τότε, είχαν φορτωθεί συνολικά 21.954 κοντέινερ των 20 ποδιών στο ONE Integrity, σύμφωνα με όσα είπε η ONE.

Το ONE Innovation και το ONE Integrity συγκαταλέγονται μεταξύ των έξι πλοίων κατηγορίας «megamax» χωρητικότητας 24.000 TEU.

Η Ocean Network Express ιδρύθηκε το 2017 μέσω της ενοποίησης των ναυτιλιακών εταιρειών της Kawasaki Kisen Kaisha (“K” LINE), της Mitsui O.S.K. Lines (MOL) και Nippon Yusen Kaisha (NYK).

Η εταιρεία κατατάσσεται επί του παρόντος ως η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με στόλο άνω των 225 πλοίων με μεταφορική ικανότητα περίπου 1,69 εκατομμύρια TEU.

Η ONE είναι μέλος της THE Alliance (THEA), μιας παγκόσμιας κοινοπραξίας πλοίων μεταφοράς κοντέινερ.

Διαβάστε ακόμα