Νέο περιστατικό: 6 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο κοκαΐνης

Οι αρχές της Βραζιλίας συνέλαβαν 6 άτομα στο λιμάνι του Σάντος (ένα διαβόητο κέντρο για το λαθρεμπόριο βολιβιανής κοκαΐνης) όταν επρόκειτο να επιβιβαστούν στο COSTA DIADEMA, για μια υπερατλαντική κρουαζιέρα στην Ευρώπη. Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, 5 υπήκοοι Βραζιλίας και ένας Αργεντινός, βρέθηκαν να κατέχουν 30 κιλά κοκαΐνης.

Η Policia Federal της Βραζιλίας δημοσίευσε την έκθεση στις 18 Απριλίου. Το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να ξεκινήσει μια υπερατλαντική κρουαζιέρα 18 διανυκτερεύσεων με στάσεις στην Τενερίφη, στη Βαρκελώνη, στο Κάντιθ στην Ισπανία και στη συνέχεια στη Σαβόνα στην Ιταλία. Δεν είναι σαφές εάν οι επιβάτες κατευθύνονταν προς την Ισπανία ή την Ιταλία.

Με την βοήθεια των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, η αστυνομία ανακάλυψε 1,74 κιλά κοκαΐνης τα οποία ήταν δεμένα στη μέση ενός άνδρα και την υπόλοιπη κοκαΐνη κρυμμένη σε κρυφές θήκες στις αποσκευές.

Η συχνότητα αυτών των θρασύδειλων τακτικών από τα κυκλώματα λαθρεμπορίου ναρκωτικών αυξάνεται. Στις 10 Απριλίου, 10 επιβάτες συνελήφθησαν όταν το MSC Seaside έφτασε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της υπερατλαντικής κρουαζιέρας του από τη Βραζιλία. Διαπιστώθηκε ότι είχαν 54 κιλά κοκαΐνης.

Τα κρουαζιερόπλοια αποτελούν επικερδή στόχο για τα κυκλώματα λαθρεμπορίου ναρκωτικών όταν αυτά επανατοποθετούνται για τις κρουαζιέρες της καλοκαιρινής περιόδου στη Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμα