Νέο περιστατικό σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ: Δύο τραυματίες από διαρροή αερίου στο αντιτορπιλικό USS Mustin

Μια διαρροή αερίου στο αντιτορπιλικό USS Mustin ήταν η αιτία μα τραυματιστούν δύο ναύτες στο Σαν Ντιέγκο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το USS Mustin βρίσκεται στο ναυπηγείο BAE Systems στο Barrio Logan για εργασίες συντήρησης.

Η εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν εργασίες στην γάστρα του, ανακαίνιση των χώρων του μηχανοστασίου, αναβάθμιση του εξοπλισμού διοίκησης και ελέγχου του πλοίου και ανακαίνιση των χώρων ενδιαίτησης.

Το πακέτο εργασιών συντήρησης των 95 εκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε τον Μάιο και έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί έως τον Νοέμβριο του 2023.

Το πρωί της Πέμπτης περίπου στις 10 π.μ., αναφέρθηκε έκλυση «επικίνδυνων αναθυμιάσεων» στο αντιτορπιλικό. Ομάδα διάσωσης του Σαν Ντιέγκο έφτασε στο σημείο και παρείχε ιατρική φροντίδα σε δύο ναύτες . Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φύση της διαρροής ή την σοβαρότητα των τραυματισμών.

Το USS Mustin είναι το 39ο σκάφος της σειράς Arleigh Burke-class και το δεύτερο σκάφος που πήρε το όνομά του από τους Mustins, μια οικογένεια με μακροχρόνιους δεσμούς με το πολεμικό ναυτικό.

Διαβάστε ακόμα