Νέο σύστημα αποφυγής συγκρούσεων της Hyundai

sistima_apofigis_sigrouseon_apo_ti_hyundai_

Η Hyundai Heavy Industries (HHI), ανέπτυξε το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων Hyundai Intelligent Collision Avoidance Support System (HiCASS), το πρώτο του είδους του στη Νότια Κορέα, για να εξασφαλίσει την ασφαλή και βέλτιστη πλοήγηση των πλοίων.

Το σύστημα αναζητά τις βέλτιστες θαλάσσιες διαδρομές και αποτρέπει τις συγκρούσεις, ανιχνεύοντας αυτόματα τα πιθανά εμπόδια, όπως τα πλοία και οι ύφαλοι σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, η ενισχυμένη ακρίβεια του συστήματος επιτρέπει στα πλοία τον εντοπισμό των ενδεχόμενων κινδύνων με βάση τον τύπο του πλοίου, τις καιρικές συνθήκες, τα κύματα και τον άνεμο.

Επίσης, το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα κοινοποίησης σύγκρουσης που μεταδίδει τα σήματα “Προσοχή”, “Επείγον” και “Κίνδυνος”, διασφαλίζοντας την ασφαλή πλεύση στη θάλασσα.

Το HiCASS -που είναι συμβατό με τα συστήματα όπως το Automatic Radar (ARPA), το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης (AIS) και το Σύστημα Ηλεκτρονικών Διαγραμμάτων (ECS)- μπορεί να αναλύσει τις θέσεις των εμποδίων, σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα (COLREGS).

Η HHI ολοκλήρωσε τη δοκιμαστική εφαρμογή του σε ένα χωρητικότητας 13.800 TEU και σε ένα 162.000 κ.μ. μεταφοράς LNG, το Μάιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα του τρέχοντος έτους.

Το σύστημα έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο εμπόριο από το 2016 , αφού δοκιμαστούν στη θάλασσα οι επιδόσεις του και η σταθερότητά του σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

Διαβάστε ακόμα