Νεότευκτο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ κατέστρεψε ολοσχερώς ένα τερματικό σταθμό αλεύρων!

Το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 11.000 TEU «WAN HAI A02» έχασε τον έλεγχο την στιγμή που πραγματοποιούσε ελιγμούς στον ποταμό Thi Vai στο Βιετνάμ, στις 13 Ιουλίου στις 1735 τοπική ώρα.

Την στιγμή που το πλοίο αναχωρούσε από τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Cai Mep, προσέκρουσε στο φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου VASSOS 2, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον τερματικό σταθμό Interflour.

Το τράνταγμα και η πίεση στην προβλήτα που ήταν ελλιμενισμένο το VASSOS 2 προκάλεσαν την κατάρρευση της περίπου 46 μέτρων προβλήτας και την καταστροφή του εξοπλισμού της.

Μετά το συμβάν το WAN HAI A02 κατευθύνθηκε στο εξωτερικό αγκυροβόλιο του Vung Tau και αγκυροβόλησε περίπου στις 2000 τοπική ώρα την ίδια μέρα.

Μέχρι και τις 1230 τοπική ώρα παρέμενε αγκυροβολημένο, προφανώς αναμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και την εκτίμηση των ζημιών.

Το πλοίο κατέφτασε στο Cai Mep στις 13 Ιουλίου από τις ΗΠΑ μέσω Shenzhen, με το επόμενο λιμάνι της να είναι και πάλι το Shenzhen.

Σύμφωνα με τα αρχεία του λιμανιού, αυτό είναι το δεύτερο ταξίδι του μετά το παρθενικό του ταξίδι.

Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές στα δύο πλοία, παρά μόνο κάποιες πιθανώς μικρές.

Διαβάστε ακόμα