«Νήσος Μύκονος VS Ταξιάρχης»- Οι τιμές και ο χρόνος ταξιδίου

hellenic_vs_nel_

Μετά από τρεις σχεδόν εβδομάδες αβεβαιότητας, μεθαύριο ξεκινά το Νήσος Μύκονος της HSW το πρώτο του ταξίδι από τον Πειραιά για να συνεχίσει από Σάμο προς Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο και Καβάλα. Θα είναι το πρώτο από τα δυο εβδομαδιαία επιδοτούμενα δρομολόγια που συνδέουν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την καβάλα, αφού το τρίτο που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη καταργήθηκε ως ασύμφορο!

Ας δούμε όμως πως είναι η συνολική δομή των πέντε πλέον δρομολογίων προς και από Καβάλα.

Από Λήμνο προς Καβάλα θα έχουμε τη χειμερινή περίοδο πέντε δρομολόγια κατανεμημένα σε τέσσερις ημέρες, αφού το Σάββατο θα υπάρχουν δυο δρομολόγια. Ένα με το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στις 08:00 και ένα με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στις 14:00. Ήταν ένα πρόβλημα που το είχαμε αναδείξει πριν λίγες ημέρες, αλλά κανενός τοπικού άρχοντος το αυτί δεν ίδρωσε.

Η επιστροφή από Καβάλα κατανέμεται σε πέντε ημέρες, αφού το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα παραμένει στο λιμάνι και θα επιστρέφει Κυριακή. Όμως όπως και να το κάνεις, δυο δρομολόγια μέσα στο Σαββατοκύριακο και κανένα την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, δεν είναι και ότι το καλύτερο για το νησί και αν αυτό συνεχίσει και το καλοκαίρι, τότε που η ΝΕΛ δρομολογεί το πέμπτο της δρομολόγιο την Κυριακή, τότε θα έχουν το Σαββατοκύριακο τρία δρομολόγια από και προς Καβάλα. Τι στο καλό! Σαββάτο και Κυριακή θα πέφτει στη Λήμνο όλη η Θράκη!!

Ας πάμε τώρα στο χρόνο ταξιδίου. Ως γνωστόν το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ πραγματοποιούσε το ταξίδι προς Καβάλα σε πέντε και μισή ώρες και καμιά φορά παραπάνω. Τώρα στο πρόγραμμά του ως χρόνος ταξιδίου αναφέρονται οι πέντε ώρες, που μπορεί άνετα να επαληθευτούν. Φυσικά στον τομέα αυτό το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ υπερέχει, αφού θα χρειάζεται μόνο τρεις και μισή ώρες!

Για όσους ενδιαφέρονται για τη Μυτιλήνη, το ταξίδι θα διαρκεί μόνο τέσσερις και μισή ώρες!

Για το κέντρο φυσικά οι είκοσι μία και μισή ώρες που χρειάζονται για να φθάσει κάποιος στον Πειραιά με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, αφού μετά τη Μυτιλήνη θα πιάνει Χίο, τα δυο λιμάνια της Σάμου, Ικαρία, Μύκονο και Σύρο, δεν είναι και πολύ δελεαστικές, αλλά το αναφέρουμε για λόγους ενημέρωσης.

Στο Λαύριο το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα φθάνει σε έντεκα ώρες σε όλα τα δρομολόγια, αφού τα Ψαρά είναι πλέον εκτός.

Τέλος, μια σύγκριση στο κόστος μεταφοράς, χρειάζεται, αλλά μπορεί και να σας μπερδέψει, αφού το μετ’ επιστροφής εισιτήριο επιβάτη από και προς Καβάλα κοστίζει με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ 40 € (19,50 προς Καβάλα και 20,5 προς Λήμνο), ενώ με το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 33 € (16 προς Καβάλα και 17 προς Λήμνο). Τα πράγματα όμως αλλάζουν αν ο επιβάτης έχει και ΙΧ αυτοκίνητο (>4,25), γιατί τότε το μετ’ επιστροφής ταξίδι με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ κοστίζει 154 €, ενώ με το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ο ναύλος κοστίζει 2 € παραπάνω αφού ανέρχεται στα 156€. Τέλος ο ναύλος για Μυτιλήνη ανέρχεται στα 24 € ενώ για Πειραιά – για όσους αρέσκονται στις κρουαζιέρες – θα πληρώσουν 55 €. Διευκρινίζουμε πως όλες οι τιμές εισιτηρίων αναφέρονται στην οικονομική θέση.

Καλά ταξίδια λοιπόν σε όλους μας και ελπίζουμε μετά την επίλυση του προβλήματος με το πλοίο, θα επιλυθούν και τα επί μέρους προβλήματα, όπως αυτό με τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου.

limniakifoni.gr

Διαβάστε ακόμα