Οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τις κλοπές στα λιμάνια της Βόρειας Κίνας

theft_nothchina
Οι πλοιοκτήτες καλούνται να εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για τα πλοία που είναι αγκυροβολημένα έξω από τα λιμάνια της Βόρειας Κίνας κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω μια αύξησης που παρατηρείται στις κλοπές.

Ο ασφαλιστικός όμιλος The Standard Club ανάφερε ότι τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι η περίοδος με τα περισσότερα περιστατικά ληστειών σε εμπορικά πλοία αγκυροβολημένα έξω από το λιμάνι της Tianjin. Οι κλέφτες κλέβουν αποθήκες καυσίμων, καταστήματα του πλοίου, ανταλλακτικά και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Παρόμοιες αναφορές ληστειών κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών έχουν υπάρξει κι από το λιμάνι της Dalian, σύμφωνα με τον όμιλο.

“Οι κλέφτες έχουν την τάση να παρουσιάζουν τις μικρές βάρκες τους σαν αλιευτικά σκάφη τα οποία δεν τραβάνε την προσοχή των εμπορικών πλοίων. Τα λιγότερα μέλη του πληρώματος που εμπλέκονται σε περιπολίες ασφαλείας κατά τη διάρκεια των παγερών νυχτών αποτελούν κατά πάσα πιθανότητα άλλον έναν παράγοντα που συμβάλλει στη μεγαλύτερη εμφάνιση κλοπών τον χειμώνα”, αναφέρει το The Standard Club.

Σύμφωνα με ανταποκριτές της ασφαλιστικής εταιρείες στο Tianjin υπήρξαν τέσσερις αναφορές κλοπών από πλοία τον περασμένο χειμώνα.

Στο παρελθόν, τα κινέζικα πλοία ήταν οι πιο συνήθεις στόχοι, κάτι που φαίνεται να έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με τα ξένα πλοία να έχουν γίνει πλέον το επίκεντρο των περισσότερων κλοπών.

Διαβάστε ακόμα