Οι Ιταλοί ρυμουλκούν 50 μίλια μακριά το κουφάρι του πλοίου με 305 ψυχές

norman-atlantic-fwtia

Κλείσε αεροπορικά εισιτήρια με την καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη!

Θέλουν να το πάνε στο Μπρίντιζι ενώ οι αλβανικές ακτές δεν απέχουν ούτε 10 μίλια – Μ. Βαρβιτσιώτης: «Απόφαση των ιταλικών αρχών που θα ρυμουλκηθεί το πλοίο…» – Ένα ελληνικό Super Puma και ένα ιταλικό Agusta επιχειρούν αυτή την ώρα.

Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίσσεται η διάσωση των 305 επιβαινόντων του Norman Atlantic, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο. Έντονες διαφωνίες μεταξύ ελληνικών και ιταλικών αρχών έχει προκαλέσει η απόφαση των δεύτερων να σύρουν το κουφάρι του πλοίου σε απόσταση 50 μιλίων, παρά στις αλβανικές ακτές που δεν απέχουν ούτε 10 μίλια από το σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πλοίο. Σημαντική εξέλιξη είναι ωστόσο πως λίγο μετά τις 21.30 ξεκίνησαν να επιχειρούν δύο ελικόπτερα, ένα ελληνικό Super Puma και ένα ιταλικό Agusta, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, θα διασώσουν τους επιβαίνοντες με γοργό ρυθμό.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, πρώτα θα γίνει η διάσωση και μετά η ρυμούλκηση του πλοίου είτε σε ιταλικό, είτε σε αλβανικό λιμάνι. Η διάσωση γίνεται και με πλωτά μέσα καθώς πλέον ο καιρός το επιτρέπει…

Ωστόσο, η ταλαιπωρία των επιβατών δεν έχει τέλος και αργούν να νιώσουν τη λύτρωση της διάσωσης, αφού οι ιταλικές αρχές πήραν την πρωτοβουλία να ρυμουλκήσουν το πληγωμένο Norman Atlantic στο Μπρίντιζι, το οποίο απέχει 50 ναυτικά μίλια αντί για το Δυρράχιο της Αλβανίας που βρίσκεται λιγότερο από 10 μίλια μακριά. Για την παραπάνω πρωτουβλία, ούτε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα