Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των παραλιών σε Άλιμο και Ελληνικό

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα, συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών, στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι από 127 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικών συνεργείων, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα. Επίσης στο Θεατράκι και στο Λιμνιώνα εκτελέστηκαν και εργασίες καθαρισμού του βυθού από συνολικά δέκα (10) δύτες. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση, ενώ διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.

Στις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην Παλιά Φαντασία, στον ΝΑΟΑΚ, στον ΕΝΟΑ και στο ΕΛΚΕΘΕ. Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά και στην περιοχή του Αγίου Αλεξάνδρου από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες. Επίσης, στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών.

Αναφορικά με την περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών με μηχανικά μέσα από άτομα της αναδόχου εταιρείας. Συνεχίζονται δε εντατικά οι εργασίες καθαρισμού στην εγκατάσταση ”Αστέρας Γλυφάδας” και στην περιοχή του ΠΙΚΠΑ, όπου η κατάσταση παρουσιάζεται στις εν λόγω περιοχές καθημερινά βελτιωμένη.

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες απορρύπανσης, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες προετοιμασίας και ενεργοποίησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την ανέλκυση του ναυαγίου του ”ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”.

Τέλος γνωρίζεται ότι δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα (01) ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας, συνέδραμαν στην επιχείρηση απορρύπανσης.

Διαβάστε ακόμα