Ολοκληρώθηκαν οι βασικές κατασκευές του Quantum of the Seas [vid]

quantum_of_the_seas_

Οι ναυπηγοί στο ναυπηγείο Meyer Werft, στο Papenburg της Γερμανίας, έχουν τοποθετήσει και το τελευταίο από τα 74 επίπεδα από τα οποία συναρμολογείται ο σκελετός των 167,80 gt Quantum of the Seas, του πρώτου από τα τρία νέα πλοία επόμενης γενιάς και τύπου Quantum-class της Royal Caribbean.

Η πρώτη κοπή χάλυβα για την κατασκευή του Quantum of the Seas πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, με την παράδοση να προγραμματίζεται για το Νοέμβριο του 2014.

Τώρα, περίπου 1.700 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στις εργασίες για τον εξοπλισμό και τις λεπτομέρειες, καθώς θα πλησιάζει η ώρα για να σαλπάρει.

Το δεύτερο πλοίο, το Anthem of the Seas, αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2015. Παράλληλα, το πρόσφατα ανακοινωμένο τρίτο σκάφος Quantum-class, χωρίς όνομα μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί για παράδοση στα μέσα του 2016.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Royal Caribbean ανακοίνωσε ότι το δρομολόγιο του παρθενικού ταξιδιού του Quantum of the Seas, ένα επικό ταξίδι 53 διανυκτερεύσεων από τη Νέα Υόρκη στη βάση ελλιμενισμού του στη Σαγκάη, δια μέσου του Ατλαντικού Ωκεανού, της Μεσόγειου Θάλασσας, του Περσικού Κόλπου και του Ινδικού Ωκεανού.

Ξεκινώντας από τα τέλη Ιουνίου 2015 το πλοίο θα πραγματοποιεί όλο το χρόνο δρομολόγια διάρκειας τριών ως οκτώ διανυκτερεύσεων από τη Σαγκάη στην Ιαπωνία και την Κορέα.

Το Quantum of the Seas είναι το μεγαλύτερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ στο ναυπηγείο Meyer Werft, έχοντας πάνω από 348 μέτρα μήκος και 41 μέτρα πλάτος, ενώ θα περιλαμβάνει 18 καταστρώματα.

Κάθε ένα από τα Quantum-class πλοία θα φιλοξενεί 4.180 άτομα σε δίκλινα δωμάτια και θα διαθέτει 2.090 καμπίνες.

Διαβάστε ακόμα