Ομολογιούχος της Rickmers προσβάλλει την αγορά του στόλου της από τη Navios


Η πώληση των δεκατεσσάρων containerships της Rickmers Maritime στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Navios Partners Containers υπάρχει πιθανότητα να μπλοκαριστεί από έναν ιδιώτη ομολογιούχο της εταιρείας με έδρα τη Σιγκαπούρη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Rickmers Maritime, της επιδόθηκε κατά το κλείσιμο των εργασιών στις 12 Μαΐου με μια κλήτευση από τον Kwok Kian Tow Peter, ο οποίος κατέχει ομόλογα αξίας 250.000 δολαρίων από τα 100 εκατομμύρια του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (ποσοστό 8,45%), ο οποίος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει την πώληση των πλοίων στην Navios Containers και στη Navios Partners Containers Finance.

Ο ομολογιούχος, σύμφωνα πάντα με την Rickmers Maritime, δεν έχει προηγουμένως συζητήσει το θέμα με την εταιρεία και “η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ήταν εντελώς απρόβλεπτη από την ιδιοκτήτρια”.

Η εταιρεία σημειώνει ότι προχώρησε στην πώληση των πλοίων λόγω της έλλειψης ρευστότητας που την ανάγκασε να προχωρήσει στην πώληση των περιουσιακών της στοιχείων, χωρίς καθυστέρηση, προκειμένου να αποφευχθούν κατασχέσεις και κρατήσεις των πλοίων.

Στα τέλη Απριλίου, η Ελληνική Navios Maritime Partners συμφώνησε να αποκτήσει το σύνολο του στόλου πλοίων container της Rickmers Maritime. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου, το οποίο αποτελείται από έντεκα χωρητικότητας 4.250 TEU πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τρία χωρητικότητας 3.450 TEU πλοία είναι 9,5 χρόνια.

Στη συνέχεια, η Navios Maritime Partners ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει το στόλο των 14 πλοίων στη θυγατρική της Navios Containers.

Την περασμένη εβδομάδα, η Navios Containers αποφάσισε να πουλήσει περίπου 15 εκατομμύρια μετοχές της για να χρηματοδοτήσει την αγορά και περαιτέρω εξαγορές πλοίων. Η εταιρεία προσπαθεί να εξασφαλίσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα από την πώληση των μετοχών.