Πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας από την ανάπτυξη του Yachting

ekthesi_yachting_varvitsiwtis_

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εγκαινίασε την 13η διεθνή έκθεση Yachting για τον Θαλάσσιο Τουρισμό “Εast Med Yacht Show ” στον Πόρο. Στην έκθεση παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χρήστος Πάλλης, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Βερνίκος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα Διονύσης Καλόφωνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ο Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Χονδρονάσιος Αθανάσιος και ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Μπουμπόπουλος Γεώργιος. Επίσης στην τελετή παρευρέθησαν και θεσμικοί εκπρόσωποι του Κλάδου των σκαφών αναψυχής μεταξύ των οποίων ο κ. Στελλιάτος, ο κ.Κολιντζάς, ο κ.Τσιλίδης, ο κ.Τριανταφύλλου και ο κ.Λουτριώτης.

Κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, δήλωσε “Για να φέρουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, έχουμε δύο δρόμους. Είτε να επιδοτήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, είτε να δημιουργήσουμε απλά ένα φιλόξενο περιβάλλον λειτουργίας των σκάφων αναψυχής. Και το πρώτο το υπηρετούμε, αλλά το δεύτερο νομίζω πολύ πιο άμεσα θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε”, προσθέτοντας ότι σήμερα η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 17.000 σκάφη αναψυχής.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης, είπε ότι αν μετρήσουμε την αναλογία των χωρών που έχουν παράκτιο τουρισμό στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση, για το πόσα σκάφη φιλοξενούν αυτές οι χώρες, τότε αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέλθει για τη χώρα μας στα 70.000 σκάφη, δημιουργώντας πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας άμεσα.

Πρόσθεσε, επίσης ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού και έχει δώσει προσοχή στην ανάπτυξη της περιφέρειας, μέσα από τέτοιες μορφές ειδικού τουρισμού, που φέρνουν πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν προσφέρει στο yachting διαχρονικά και είπε ότι θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία να αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο κλάδο που μπορεί να φέρει πολλές θέσεις εργασίας και να μην υπάρχει η λογική περί “σκαφάτων και φοροφυγάδων”.

Διαβάστε ακόμα