Παραδέχθηκε εμπόριο όπλων ο καπετάνιος του «Πλοίου του Θανάτου»

sage_sagittarius_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Στη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο καπετάνιος του επονομαζόμενου και ως “Πλοίο του Θανάτου” ομολόγησε ότι πραγματοποιούσε εμπόριο όπλων στα μέλη του πληρώματος, ενώ βρισκόταν πάνω στο με σημαία Παναμά πλοίο μεταφοράς άνθρακα Sage Sagittarius.

Ο καπετάνιος Venancio Sala παραδέχθηκε επίσης ότι είχε εμπλακεί σε συμπλοκές με ένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, τον Jessie Martinez, σύμφωνα με το Associated Press της Αυστραλίας.

Ο Salas φέρεται να τραμπούκιζε τον Martinez σε αρκετές περιπτώσεις και να κατέφευγε ακόμα και σε σωματική βία, γρονθοκοπώντας και χαστουκίζοντας τον μπροστά στα άλλα μέλη του πληρώματος.

Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι ένα από τα μέλη του πληρώματος που χάθηκε από το πλοίο, τον Απρίλιο του 2012, ο επικεφαλής μάγειρας του πλοίου, Cesar Llanto, πιθανότατα να προσπαθούσε να αναφέρει τη συμπεριφορά του καπετάνιου στη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (International Transport Workers’ Federation-ITF) στην Αυστραλία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Llanto εξαφανίστηκε κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες και πιστεύεται ότι πιθανότατα έπεσε στη θάλασσα από το πλοίο.

Μετά το περιστατικό αυτό ακολούθησε ο θάνατος του επικεφαλή μηχανικού Hector Collado, ο οποίος πιστεύεται ότι έπεσε από ένα κατάστρωμα 11 μέτρων σε ένα κατάστρωμα πιο κάτω, ενώ έπλεαν προς το New Castle, όπου και συνέβη το τρίτο περιστατικό τον Οκτώβριο, ενώ το πλοίο εκφόρτωνε στην Ιαπωνία όταν ένας εργαζόμενος της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου, Hachiuma Steamship, σκοτώθηκε συνθλιβόμενος σε ένα ιμάντα μεταφοράς.

Και οι τρεις προαναφερθέντες θάνατοι συνέβησαν μέσα σε διάστημα 6 μηνών.

Το δικαστήριο έχει ξεκινήσει μια έρευνα για τους δύο από τους τρεις θανάτους επί του Sage Sagittarius που συνέβησαν στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας, στο δικαστήριο ακούστηκε ότι οι θάνατοι ενδεχομένως να έχουν προκληθεί από παραβατικές ενέργειες επί του σκάφους.

Διαβάστε ακόμα