Παραδόθηκε ένα από τα πιο σύγχρονα υβριδικά πλοία Ro-Pax στον κόσμο

Στις 18 Ιουλίου, η China Merchants Jinling Shipyard παρέδωσε το υβριδικό υπερσύγχρονο επιβατηγό πλοίο δύο αστέρων «FINNSIRIUS» στη Finnlines.

Αυτό το πλοίο είναι το πρώτο από τα δυο πλοία που είχαν παραγγελθεί και πρόκειται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του στη γραμμή Φινλανδίας-Σουηδίας από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το δεύτερο πλοίο, με το όνομα “Finncanopus”, βρίσκεται επίσης υπό κατασκευή και αναμένεται να παραδοθεί στην Finnlines τον Σεπτέμβριο του 2023. Και τα δύο πλοία αποτελούν μέρος ενός προγράμματος πράσινων νεότευκτων πλοίων κόστους $500 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει πλοία ro-pax και ro-ro.

Το “FINNSIRIUS” διαθέτει τεχνολογία αιχμής, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας λίπανσης αέρα, συστοιχιών μπαταριών, μείωσης καυσαερίων, αυτόματης πρόσδεσης, επεξεργασίας νερού έρματος και σύνδεσης για τροφοδοσία ενέργειας από την ξηρά.

Με μήκος 235,6 μέτρα και πλάτος 33,3 μέτρα, θα είναι το μεγαλύτερο πλοίο στον στόλο της Finnlines, μαζί με το αδελφάκι του που δεν έχει ακόμη παραδοθεί.

Το πλοίο είναι νηολογημένο στη Φινλανδία.

Εκτός από το εντυπωσιακό μέγεθος και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του, το πλοίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βελτιωμένες υπηρεσίες στους επιβάτες του. Αυτές περιλαμβάνουν τις διαφόρων κατηγοριών καμπίνες, πολλά εστιατόρια, αίθουσες συσκέψεων, ένα μεγάλο κατάστημα και πολλά σαλόνια, μεταξύ άλλων.

Με ικανότητα μεταφοράς φορτίου τα 5.200 lane μέτρα και δυνατότητα φιλοξενίας 1.100 επιβατών στις 323 καμπίνες του, το «FINNSIRIUS» μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 21,0 κόμβους.

Είναι κλάσης Super Ice class 1A και έχει μεταφορική ικανότητα τους 11.980 dwt.

Διαβάστε ακόμα