Παραδόθηκε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία

Τα Ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri παρέδωσαν το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία.

Το «MSC Seascape» της MSC Cruises παραδόθηκε σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Monfalcone. Η τελετή ονομασίας του πλοίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το πλοίο είναι το τέταρτο που κατασκευάζεται από το Fincantieri για την MSC ως μέρος της συμφωνίας 10 πλοίων που υπογράφηκε μεταξύ τους. Η τιμή για τα 10 πλοία είναι περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κατασκευή του συγκεκριμένου πλοίου εκτιμάται ότι κόστισε περίπου 1 δισ. Ευρώ.

Αυτό το πλοίο είναι το δεύτερο της κλάσης Seaside EVO της MSC. Έχει μήκος 339 μέτρα και πλάτος 41 μέτρα. Ζυγίζει 170.400 τόνους και μπορεί να φιλοξενήσει 5.632 επισκέπτες μαζί με 1.648 μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο διαθέτει επίσης ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών που στοχεύουν στη βιωσιμότητα. Διαθέτει συστήματα Selective Catalytic Reduction (SCR) εγκατεστημένα και στους τέσσερις κινητήρες Wartsila 14V 46F. Αυτά βοηθούν στη μείωση των εκπομπών οξειδίου του αζώτου μετατρέποντας την ένωση σε στοιχειακό άζωτο. Υπάρχουν επίσης συστήματα νερού και συστήματα υβριδικών στα καυσαέρια που αφαιρούν τις ενώσεις οξειδίου του θείου από τις εκπομπές του πλοίου.

Το πλοίο διαθέτει επίσης συστήματα διαχείρισης αποβλήτων, συστήματα επεξεργασίας λυμάτων και συστήματα επεξεργασίας του έρματος που έχουν εγκριθεί από την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πλοίο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα διαχείρισης υποβρύχιου θορύβου που θα βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων του πλοίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά βοήθησαν το πλοίο να αποκτήσει την πιστοποίηση «Green Plus» από το RINA. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο πρόσθετης σημείωσης στον τομέα της βιωσιμότητας.

Το πλοίο θα εξυπηρετεί στον αμερικανικό βραχίονα της MSC Cruises. Θα ξεκινήσει με κρουαζιέρες από το Μαϊάμι στην Καραϊβική και είναι προγραμματισμένο να αποπλέει από το Μαϊάμι μέχρι το 2025.

Διαβάστε ακόμα