Παραδόθηκε το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο Κινεζικής κατασκευής

Το «Adora Magic City», το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε σε Κινέζικα ναυπηγεία, παραδόθηκε, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό επίτευγμα για την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία.

Πέρασαν πέντε χρόνια επιμελούς σχεδιασμού, κατασκευής και επιτυχημένων δοκιμών, για να φτάσει η στιγμή να παραδοθεί και επίσημα το πλοίο στην Σαγκάη το Σάββατο.

Η πρώτη κρουαζιέρα του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2024.

Με μήκος 323,6 μέτρα και κόρους ολικής χωρητικότητας 135.500 τόνους, το «Adora Magic City» είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

Αυτό είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό επίτευγμα από μόνο του. Διαθέτει συνολικά 2.125 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5.246 επιβάτες.

Το πλοίο είναι σχολαστικά σχεδιασμένο με κοινόχρηστο χώρο διαβίωσης και αναψυχής επιφανείας 40.000 τ.μ.

Οι εγκαταστάσεις αυτού του κρουαζιερόπλοιου μας δείχνουν την ικανότητα των κινέζικων ναυπηγείων να κατασκευάζουν τέτοια προηγμένα κρουαζιερόπλοια.

Με τοιχογραφίες και καλλιτεχνικές διακοσμήσεις που τιμούν τόσο τους αρχαίους όσο και τους θαλάσσιους δρόμους του μεταξιού, το πλοίο προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία στους επιβάτες.

Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία επιλογών ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων κωμικών σειρών και συναρπαστικών μουσικών παραστάσεων.

Μια θεατρική παραγωγή με τίτλο «Marco Polo: an Untold Love Story» θα προβληθεί σε ένα χώρο οποίος έχει θέσεις έως και για 1.000 άτομα.

Το «Adora Magic City» έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει για τις δραστηριότητές του από τον Διεθνή Τερματικό Σταθμό Κρουαζιέρας της Σαγκάης Wusongkou την 1η Ιανουαρίου 2024, με δρομολόγιο προς τη Βορειοανατολική Ασία.

Αυτό το επίτευγμα καταδεικνύει την ικανότητα της Κίνας να ναυπηγεί κρουαζιερόπλοια, καθώς και τη δυνατότητα της χώρας να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας και να ενθαρρύνει τη συνεργασία στον τουρισμό, τον πολιτισμό και άλλους τομείς.

Διαβάστε ακόμα