Παραγγελία «μαμούθ» από την Ρωσία σε ναυπηγεία της Ινδίας για την κατασκευή φορτηγών πλοίων

Η Ινδία φέρεται να βρίσκεται στη διαδικασία ναυπήγησης 24 φορτηγών πλοίων για λογαριασμό της Ρωσίας, με στόχο την παράδοση τους το 2027. Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία ως απάντηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία την ανάγκασαν να αναζητήσουν νέες συμμαχίες με χώρες που διαθέτουν ναυπηγική βιομηχανία, προκειμένου να στηρίξουν τον ταλαιπωρημένο ναυτιλιακό τους τομέα.

Η κατασκευή των πρώτων τεσσάρων πλοίων αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024 στο ναυπηγείο Γκόα, με τα 24 πλοία να αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2027 και να παραδοθούν στη Μόσχα. Η παραγγελία αυτή περιλαμβάνει διάφορους τύπους φορτηγών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων μεταφοράς χημικών, των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Ντμίτρι Ντούμποβικ, ο λιμενάρχης της Κασπίας Διεθνούς Λέσχης Ενσωμάτωσης Βορρά-Νότου, αποκάλυψε ότι η συμφωνία κατασκευής πλοίων επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στις 2 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ του Αστραχάν στη Ρωσία. Ο Ντούμποβικ τόνισε ότι αυτές οι κατασκευές πλοίων αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να επεκτείνουν τις ναυτιλιακές τους δραστηριότητες στην Κασπία Θάλασσα.

Η Κασπία Θάλασσα, που είναι ο μεγαλύτερη εσώκλειστη θάλασσα στον κόσμο, γνωρίζει έξαρση στις ναυτιλιακές δραστηριότητες. Οι χώρες που έχουν ακτές στην Κασπία θάλασσα είναι η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Ιράν και το Καζακστάν, και παίζει σημαντικό ρόλο στις εμπορικές δραστηριότητες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις.

Διαβάστε ακόμα