Παραγγελία υβριδικών δεξαμενόπλοιων με μπαταρίες έτοιμα για μεθανόλη τα οποία θα υποβοηθούνται και από τον άνεμο

Η εταιρεία δεξαμενόπλοιων Terntank έχει κάνει μια παραγγελία στα ναυπηγεία China Merchants Jinling Shipyard στο Yangzhou για την κατασκευή έως και τεσσάρων υβριδικών πλοίων μεταφορικής ικανότητας 15.000 dwt με μπαταρία, τα οποία θα είναι έτοιμα για μεθανόλη και θα υποβοηθούνται από αιολική ενέργεια.

Τα δύο νέα νεότευκτα πλοία της εταιρείας, που τροφοδοτούνται επίσης από πετρέλαιο και βιοκαύσιμα, έχουν σχεδιαστεί από την Kongsberg και πρόκειται να παραδοθούν την άνοιξη του 2025. Τα πλοία θα μεταφέρουν χημικά, προϊόντα πετρελαίου και βιοκαύσιμα και θα είναι εξοπλισμένα να δεχτούν ενέργεια από την στεριά.

«Με αυτά τα πλοία που είναι έτοιμα για μεθανόλη και αιολική ενέργεια, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στο ταξίδι μας ως ο πρόδρομος στην περιβαλλοντικά αποδοτική και ασφαλή ναυτιλία», δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της Terntank, Tryggve Möller.

Τα πλοία θα αναπτυχθούν με βάση την εμπειρία των προηγούμενων έξι σειρών Avic, με πρόσθετες βελτιώσεις για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Εκτός από τις μειώσεις του CO2 κατά 40%, η αιολική ενέργεια αναμένεται να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές κατά 8%, ενώ με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα της μεθανόλης και τη δυνατότητα απεξάρτησης από άνθρακα, η Terntank είπε ότι θα «επιταχύνει την πορεία της προς το καθαρό μηδέν».

«Ο σχεδιασμός έχει ως αποτέλεσμα EEDI μεταξύ 16% και 40% κάτω από τις απαιτήσεις Φάσης ΙΙΙ του 2025», ανέφερε σε ανακοίνωση η εταιρεία που είναι εγκατεστημένη στο σουηδικό νησί Donsö, η οποία λειτουργεί τώρα από το Skagen της Δανίας.

Διαβάστε ακόμα