Παραβίαση ωρών εργασίας και ανάπαυσης των Πληρωμάτων!

elliniki_aktoploia_Κατόπιν καταγγελιών μελών μας και των έγγραφων καταγγελιών του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας «Ο Άγιος Σπυρίδων», προκύπτει ότι στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας και η Δ.Σ 180 που αφορά τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των Ναυτικών.

Δεν τηρείται η προβλεπόμενη από την ΣΣΕ Πορθμείων ωριαία διακοπή μεταξύ 3ης και 6ης ώρας.
Δεν αμείβονται τα πληρώματα ασφαλείας που έχουν ορισθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπου οι ναυτιλιακές εταιρίες θεωρούν τις ημέρες αυτές ως ημέρες ρεπό. Όπως και οι ημέρες ρεπό όταν δίνονται δεν είναι εκ περιτροπής για όλες τις ημέρες της εβδομάδας αλλά μόνο σε Σάββατα και αργίες.

Η έναρξη εργασίας μισή ώρα πριν την αναχώρηση του πρώτου δρομολογίου του εκάστοτε πλοίου για λόγους ασφαλείας και προετοιμασίας πλοίου είναι ανεπαρκής και θέτει σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος διακυβεύοντας την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.

Ο χρόνος φορτοεκφόρτωσης μεταξύ των δρομολογίων είναι μισή ώρα με αποτέλεσμα σε αυτόν τον χρόνο να πρέπει να γίνεται ασφαλής πρόσδεση του πλοίου, φορτοεκφόρτωση επιβατών και ταυτόχρονα οχημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υλικές ζημιές και να κινδυνεύει η ασφάλεια των πληρωμάτων.

Στις δηλώσεις τακτικής δρομολόγησης των πλοίων στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) εγκρίνει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους κανόνες ασφαλείας αφού στα δρομολόγια αυτά υπάρχει πλήρης παραβίαση των ωραρίων που απορρέουν από την Ναυτική νομοθεσία με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Για την ΠΕΝΕΝ

                                     Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
                          Νταλακογεώργος Αντ.                                                Κροκίδης Νικόλαος

Διαβάστε ακόμα