Πειραιάς: Παρκαρισμένο αυτοκίνητο «μπλόκαρε» τον κατάπλου του WorldChampion Jet (photo)

Τα διαχρονικά, καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πλοίαρχοι της ακτοπλοΐας, στα Ελληνικά λιμάνια, απαιτούν ειδικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση τους, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πλοίων και των επιβαινόντων.

Κατά την διάρκεια της πρόσδεσης των πλοίων στα λιμάνια, το πλήρωμα καταστρώματος, δεν έχει να αντιμετωπίσει,
προβλήματα, μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά κυρίως από τις κακοτεχνίες στις προβλήτες και τον απρόβλεπτο ανθρώπινο παράγοντα, που δυσκολεύει το ήδη επιβαρυμένο έργο των Πλοιάρχων.

Με το πρόβλημα του ανθρώπινου παράγοντα ήρθε αντιμέτωπο το πλοίο WorldChampion Jet, της Seajets, καθώς αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει, στο λιμάνι του Πειραιά, ακριβώς στο σημείο της πρόσδεσης του πλοίου.

Οι λεπτοί, “χειρουργικοί” χειρισμοί του Πλοιάρχου και του πληρώματος του κατάφεραν το ακατόρθωτο.
Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στην προβλήτα τοποθετώντας με μεγάλη μαεστρία το αυτοκίνητο επάνω στον καταπέλτη του πλοίου, χωρίς να υπάρξει καμία υλική φθορά.

Ο καταπέλτης πέρασε με τέτοιο τρόπο κάτω από το αυτοκίνητο, ανασηκώνοντας το, που το πλοίο της Seajets “ζωγράφισε” στο λιμάνι του Πειραιά δείχνοντας για ακόμα μια φορά την ικανότητα και την άριστη εκπαίδευση των Πλοιάρχων μας.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής φέρει δικαίως αυτό το όνομά, όχι μόνο για το σκαρί του αλλά και για το πλήρωμα του, που τιμά το όνομά του πλοίου.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες, ακριβώς το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί στο λιμάνι της Ερμούπολης, όπου κάποιος/κάποια οδηγός άφησε το αυτοκίνητό του/της με τέτοιο τρόπο που δυσκόλεψε τον καπετάνιο του Caldera Vista να δέσει στο λιμάνι.

Φωτογραφεία WorldChampion Jet: https://cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα