Πειρατές επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο και με την βία έκλεψαν το πλήρωμα και το πλοίο

Πειρατές επιβιβάστηκαν και λήστεψαν το φορτηγό πλοίο υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ ultrmax bulker Nyon, το οποίο ανήκει στην ελβετική ναυτιλιακή εταιρεία Suisse Atlantique.

Το πλοίο ληστεύτηκε ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Conakry, στη Γουινέα, 16 ναυτικά μίλια νότια της πόλης.

Η υπηρεσία για αναφοράς πειρατείας Maritime Domain Awareness for Trade Gulf of Guinea (MDAT GoG) ανακοίνωσε ότι τέσσερα ένοπλα άτομα επιβιβάστηκαν στο πλοίο και χρησιμοποίησαν βία για να πάρουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

Το περιστατικό διήρκεσε περίπου 30 λεπτα, και κατά τη διάρκεια της ληστείας, τα μέλη του πληρώματος δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν ελαφρά. Υπήρχαν ακόμη τρία πλοία σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο σύ βαν σε αυτά.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία επιβεβαίωσε ότι στο πλοίο επιβιβάστηκε μια ομάδα ενόπλων πειρατών περίπου στις 03.30 τοπική ώρα.

Πήραν μερικά από τα αντικείμενα του πλοίου και του πληρώματος, διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή. Η αξιοπλοΐα του πλοίου δεν έχει επηρεαστεί, σημείωσε η Suisse Atlantique.

Πέρυσι, ο συνολικός αριθμός των πειρατικών επιθέσεων στον Κόλπο της Γουινέας ήταν 19, από 35 το 2021. Η ετήσια έκθεση για την πειρατεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κατέγραψε 131 περιστατικά στον κόσμο πέρυσι – ο χαμηλότερος αριθμός αναφερόμενων περιστατικών από το 1995.

Ωστόσο, το όργανο κατά της πειρατείας το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο ICC (IMB) προτρέπει για συνεχή, ισχυρή και συντονισμένη ναυτική παρουσία στην περιοχή μετά από δύο περιστατικά πειρατείας νωρίτερα αυτό το έτος που αφορούσαν το Hai Soon Diesel Trading’s Success 9 και το Monjasa’s Monjasa Reformer.

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμα