ΠΕΜΕΝ: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε!»

mytilini_nel_lines_1

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Συνάδελφοι ναυτεργάτες,

Η όξυνση των ναυτεργατικών, εργατικών προβλημάτων είναι εκρηκτική. Στην προτεραιότητα της πάλης μας βρίσκεται η ανανέωση των ΣΣΕ, η απλήρωτη εργασία, η ανεργία, η κοινωνική ασφάλιση, το φορολογικό και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ, του «Παναγία Τήνου», τους άνεργους, να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση. Η κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της για τους εγκαταλειμμένους ναυτεργάτες της ΝΕΛ, για την εξασφάλιση της ενδιαίτησης και της διαμονής των ναυτεργατών στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της ΝΕΛ, και για το σύνολο των προβλημάτων τους.

Επιβάλλεται άμεσα να επισπευτεί η διαδικασία της εφαρμογής του νόμου “περί εγκατάλειψης”, να δεσμευτεί εγγράφως το υπουργείο, ότι οι ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ, που έχουν συμπληρώσει την αίτηση για την ένταξη τους στο νόμο “περί εγκατάλειψης”, διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, βγαίνοντας από την ομηρία και τις συνθήκες εξαθλίωσης που τους έχει οδηγήσει η ναυτιλιακή εταιρεία.

Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΝΑΤ και οι υπηρεσίες του, που δεν προχωράνε στην άμεση κατάσχεση και τον πλειστηριασμό των πλοίων που εντάσσονται στο νόμο “περί εγκατάλειψης” όπως πρόσφατα με το Ε/Γ-Ο/Γ “Παναγία Τήνου”, παραβιάζοντας το άρθρο 29, παρ.4, του ν.1220/1981και το άρθρο 88, παρ.6, του ν.792/1978, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των ασφαλισμένων του.
Απαιτούμε να ναυτολογούνται οι άνεργοι μέσω ΓΕΝΕ, με ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση σε όλα τα πλοία του ν.27/1975 και να είναι ασφαλισμένοι όλοι οι άνεργοι ναυτεργάτες με τις οικογένειες τους. Παρά τις επανειλημμένες γραπτές καταγγελίες μας, δεν εφαρμόζεται η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΓΕΝΕ από τις 25 Μάη 2011, που καθορίζει την προσκόμιση από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία των CREW LIST των πλοίων στο ΓΕΝΕ, για τον έλεγχο των οργανικών συνθέσεων των πλοίων του νόμου 27/1975 «περί ελληνόκτητων πλοίων».

Το σύνθημα του γιγαντοπανό, που ανάρτησαν την Πέμπτη 11 Ιούνη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών και στον Πύργο του Πειραιά, είναι πέρα για πέρα επιτακτικό και επίκαιρο.

«Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!
Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας»!

Τα μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή 700 και πλέον συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων του λαϊκού κινήματος, έστειλαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ.

Με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε στην οργάνωση του απεργιακού αγώνα το 3ο δεκαήμερο του Ιούνη, να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς και στις γειτονιές, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Διαβάστε ακόμα