Περιορισμένες οι νέες παραγγελίες των Ελλήνων εφοπλιστών

paraggelies_ploion_

Περιορισμένη συνεχίζεται να είναι η παρουσία των Ελλήνων εφοπλιστών στις ναυπηγικές εσχάρες.

Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny ολόκληρο τον Αύγουστο μόνο δύο εταιρείες, ελληνικών συμφερόντων προχώρησαν στην τοποθέτηση νέων παραγγελιών ενώ άλλες δύο παρήγγειλαν πλοία την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η κάμψη στις νέες παραγγελίες, που έχει εμφανιστεί, διεθνώς, από τον Ιούλιο αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον προβληματισμό, που υπάρχει στη ναυτιλιακή κοινότητα λόγω της πληθώρας προσφερόμενης χωρητικότητας (σ.σ. υπάρχουν πολλά και μεγάλα πλοία) σε σχέση με τα υπάρχοντα φορτία, γεγονός, που «κρατάει» χαμηλά τη ναυλαγορά.

Ειδικότερα τον Αύγουστο τοποθέτησαν παραγγελίες οι:

• Polembros Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Πολέμη, για δύο δεξαμενόπλοια, χωρητικότητας 145.000 τόνων το καθένα, αντί 69,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα. Η εταιρεία έχει υπό ναυπήγηση συνολικά τέσσερα πλοία.

• Stealth Gas, συμφερόντων Χάρη Βαφειά, τοποθέτησε παραγγελία για δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG), μεσαίου μεγέθους, αντί 52 εκατομ. δολάρια το καθένα.

Την προηγούμενη εβδομάδα:

• Η Equinox Maritime, τοποθέτησε παραγγελία σε ναυπηγεία της Κίνας για δύο φορτηγά- χύδην, χωρητικότητας 61.000 τόνων το καθένα. Η παράδοσή του θα γίνει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2016, αντίστοιχα.

• Η Thenamaris τοποθέτησε παραγγελία σε ναυπηγεία της Κορέας για δύο δεξαμενόπλοια, χωρητικότητας 115.000 τόνων το καθένα, αντί 55 εκατομ. δολαρίων το καθένα. Η παράδοση θα γίνει εντός του 2016.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα