Πετρελαιοκηλίδα γύρω από το προσαραγμένο πλοίο στον Μαυρίκιο (photos+video)

Benita_oil_spill

Πλωτήρες περιορισμού πετρελαιοκηλίδας τοποθετήθηκαν γύρω από το προσαραγμένο στον Μαυρίκιο και ελληνικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο Benita, καθώς όλα τα ρεπορτάζ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναφέρουν ότι πετρέλαιο από τις δεξαμενές του πλοίου έχει ξεβραστεί στην κοντινή ακτή.

Μια απόπειρα ανταρσίας, που ακολουθήθηκε από έναν τεράστιο καυγά μεταξύ του συνόλου των Φιλιππινέζικης καταγωγής ναυτικών του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου, Benita οδήγησε στην προσάραξη του σε υφάλους στα ανοικτά του Μαυρίκιου νωρίς το πρωί της Παρασκευής.
Benita_oil_spill2

Μια επιχείρηση επιθεώρησης του πλοίου πραγματοποιείται από τους δύτες σήμερα με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι τρεις από τις πέντε δεξαμενές έχουν καταστραφεί. Η ελληνική εταιρεία διάσωσης πλοίων Five Ocean Salvage έχει ξεκινήσει από σήμερα μια επιχείρηση άντλησης των καυσίμων στις δεξαμενές του πλοίου.

Εν τω μεταξύ, ο μηχανικός ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το πλοίο, βρίσκεται πλέον σε κώμα με την κατάστασή του να επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο μηχανικός χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα μεταλλικό σωλήνα ενός άλλου συνάδελφου του μέλος του πληρώματος, ο οποίος έκτοτε κρατείται σε ένα κελί της αστυνομίας κατηγορούμενος για βιαιοπραγία.

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας παίρνουν καταθέσεις από τον πλοίαρχο και τα μέλη του πληρώματος για να προσδιορίσουν το τι συνέβη.

Benita_oil_spill3

Εν τω μεταξύ, η εθνική ακτοφυλακή δέχεται επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προσέξει την είσοδο του πλοίου στα χωρικά ύδατα του Μαυρίκιου, πριν αυτό πέσει πάνω στα βράχια.

Διαβάστε ακόμα