ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πιο εύκολη η απόκτηση Νορβηγικής σημαίας

norwegian_flag
Οι Νορβηγοί εφοπλιστές που εμπορεύονται με ξένες σημαίες βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο να μετανηολογήσουν πίσω στην πατρίδα τους μερικά από τα πλοία τους, καθώς η κυβέρνηση χαλαρώνει τους κανόνες για το δευτερογενές νηολόγιο της. Από 1ης Ιανουαρίου 2016 τα πλοία στο Νορβηγικό Διεθνές Νηολόγιο (NIS) θα έχουν τη δυνατότητα να πλέουν μεταξύ των νορβηγικών λιμένων ως μέρος μιας ευρωπαϊκής διαδρομής.

“Επιτέλους, επιτρέπεται να έχουμε Νορβηγική σημαία στην πρύμνη του πλοίου” δήλωσε ο Knut Wendelboe Aanensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hagland στον Νορβηγικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK την Παρασκευή. Η Hagland θα μετανηολογήσει στη Νορβηγία πέντε πλοία, τα οποία φέρουν επί του παρόντος σημαία Μάλτας και Μπαχαμών.

Η Arriva Shipping από την πλευρά της θα μετανηολογήσει έξι πλοία, γράφει η οικονομική εφημερίδα E24 στην ιστοσελίδα της.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία φυσικά καλωσορίζει την χαλάρωση των κανόνων. Η τροπολογία αυτή θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και θέσεις εργασίας για τους Νορβηγούς ναυτικούς, δήλωσε ο Sverre Meling, Διευθύνων Σύμβουλος της Maritime Forum.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Næringsliv δύο ιδιοκτήτριες εταιρείες με έδρα το Μπέργκεν – οι Misje Rederi και Kristian Gerhard Jebsen Ship Rederi – και οι δύο σχεδιάζουν να βάλουν Νορβηγική σημαία σαν αποτέλεσμα των νέων κανόνων.