Πυρκαγιά σε πλοίο κλείνει προσωρινά το κανάλι του Χιούστον

jo_kiri
Το κανάλι του Χιούστον, που συνδέει το πιο πολυσύχναστο αμερικάνικο λιμάνι πετροχημικών με τον Κόλπο του Μεξικού, έκλεισε γα λίγο το απόγευμα της Δευτέρας καθώς ένα πλοίο που καταστράφηκε από πυρκαγιά εμπόδιζε τη ναυτιλιακή κίνηση

Σύμφωνα με την αμερικάνικη ακτοφυλακή το κανάλι έχει αποκλειστεί για μία ώρα περίπου, από τη στιγμή που αναφέρθηκε πως το μικρό τάνκερ Jo Kiri έβγαζε καπνούς από το μηχανοστάσιο. Το πλοίο μεταφέρθηκε σε θέση αγκυροβολίας κι έτσι το κανάλι ξανάνοιξε, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί από το περιστατικό.

Το Jo Kiri έπλεε βόρεια κατά μήκος του 85 χιλιομέτρων ναυτιλιακού περάσματος, όταν κοντά στο Eagle Point ξέσπασε η πυρκαγιά. Η φωτιά σβήστηκε περίπου στις 14:50 τοπική ώρα.

Το Jo Kiri, το οποία συνήθως μεταφέρει πετροχημικά, κατευθυνόταν προς τον τερματικό Vo Pak στο βόρειο τμήμα του καναλιού, σύμφωνα με τα δεδομένων παρακολούθησης πλοίων του Reuters.

Το Jo Kiri διαχειρίζεται από την ιδιωτική εταιρεία Jo Tankers AS, η οποία εξαγοράστηκε από την Stolt-Nielsen Ltd τον Νοέμβριο.

Κανείς εκπρόσωπος της Stolt-Nielsen δεν ήταν διαθέσιμος για την παροχή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης: Ελληνόκτητο τάνκερ τυλίγεται στις φλόγες στο κανάλι του Χιούστον (video)

Διαβάστε ακόμα