Πλοηγός έχασε την ζωή του όταν έπεσε από την σκάλα την στιγμή της επιβίβασης του σε πλοίο

Ένας πλοηγός σκοτώθηκε την Κυριακή στις εκβολές του Χάμπερ την στιγμή της επιβίβασης του σε εμπορικό πλοίο, σύμφωνα με την Ένωση πλοηγών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Francisco Galia, ένας πλοηγός με μεγάλη εμπειρία στα Associated British Ports, προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε ένα πλοίο στα ανοιχτά του Spurn Point όταν έπεσε από τη σκάλα του πιλότου, είπε ένας από τους συναδέλφους του στο BBC.

Ο Galia έπεσε στο νερό και ένας δεύτερος πλοηγός πήδηξε μέσα για να τον σώσει. Ανακτήθηκε γρήγορα και μεταφέρθηκε στο πλοηγικό σκάφος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αν και ο Galia μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, δυστυχώς δεν κατάφερε να επιζήσει. «Η ABP με λύπη επιβεβαιώνει ότι ένας από τους πλοηγούς μας τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη θάλασσα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. «Οι κοντινοί συγγενείς του έχουν ενημερωθεί. Οι σκέψεις μας είναι με αυτούς».

Το Τμήμα Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (MAIB) έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Galia.

«Μια ομάδα επιθεωρητών και τεχνικού προσωπικού της MAIB έφτασε στον τόπο του ατυχήματος την Κυριακή και βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής αποδεικτικών στοιχείων για την κατανόηση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό ατύχημα. Ο σκοπός της έρευνας της MAIB είναι να βελτιώσει την ασφάλεια και να μάθει περισσότερα για το συμβάν, ώστε να γίνουν συστάσεις για την αποφυγή ενός τέτοιου ατυχήματος στο μέλλον», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Δεδομένων των εγγενών κινδύνων της επιβίβασης τα ατυχήματα με σκάλα πιλότων είναι πολύ συνηθισμένα. Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ζητημάτων ασφάλειας μεταφοράς πλοηγών, ο κανονισμός 23 της SOLAS V προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για τις ρυθμίσεις και τον εξοπλισμό της σκάλας πιλότων, αλλά πολλοί πλοηγοί αναφέρουν ότι αυτοί οι κανόνες δεν τηρούνται πάντα.

Διαβάστε ακόμα