Πλοία μέλη της HELMEPA λαμβάνουν τη νέα διάκριση E-Zero της USCG

Με χαρά ανακοινώνουμε πως 4 πλοία μέλη της HELMEPA περιλαμβάνονται στα 40 πρώτα πλοία που έλαβαν πρόσφατα από την Αμερικανική Ακτοφυλακή τη νέα διάκριση E-Zero στο πλαίσιο του θεσμού Qualship 21. Τα πλοία αυτά επιβραβεύονται καθώς είχαν μηδενικές περιβαλλοντικές ελλείψεις και παραβάσεις (Zero Environmental Deficiencies or Violation).

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που ξεκίνησε την 20 Ιουλίου 2017, παρέχει επιβράβευση με τη μορφή κυρίως μειωμένων επιθεωρήσεων, σε πλοία που είναι εγγεγραμμένα στο Qualship 21 τα τελευταία 3 χρόνια και στο διάστημα αυτό δεν είχαν παγκοσμίως κρατήσεις για MARPOL και στις ΗΠΑ περιβαλλοντικές ελλείψεις (MARPOL, 33 CFR Subchapter O, Ballast Water Management, Vessel General Permit, Antifouling). Επίσης, δεν είχαν τα τελευταία 5 χρόνια παραβίαση (Letters of Warning, Notices of Violation ή Civil Penalties) σχετικά με Right Whale Mandatory Ship Reporting ή speed restriction. Τέλος, τα πλοία πρέπει να πληρούν και απαιτήσεις σχετικά με τη διαχείριση θαλάσσιου έρματος όπως π.χ. να έχουν εγκαταστημένο σύστημα εγκεκριμένο από την USCG.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στο: QUALSHIP 21 E-Zero pamphlet.

Ακολουθεί πίνακας με τον αριθμό πλοίων μελών ανά Διαχειρίστρια Εταιρεία που έλαβαν τις διακρίσεις Qualship 21 και E-Zero:

Διαβάστε ακόμα