Πλοίο ανύψωσης βαρέων αντικειμένων προσάραξε αφού κόπηκε το σύρμα ρυμουλκήσεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την ολοκλήρωση της ιστορικής απομάκρυνσης του ναυαγίου του Golden Ray στα τέλη Οκτωβρίου, το υπό σημαία ΗΠΑ σκάφος ανύψωσης βαρέων αντικειμένων VB-10000 αντιμετώπισε πρόβλημα στο Μεξικό, σύμφωνα με αναφορές.

Το VB-10000 αναχώρησε από το St. Simons Sound της Τζόρτζια στις αρχές Νοεμβρίου λίγο μετά την απομάκρυνση του τελευταίου τμήματος του αναποδογυρισμένου πλοίου μεταφοράς οχημάτων.
Ενώ το σκάφος βρισκόταν υπό ρυμούλκηση για την επόμενη δουλειά του στο πετρελαϊκό κοίτασμα Ku-Maloob-Zaap του Μεξικού, το συρματόσχοινο ρυμουλκήσεως έσπασε στις 3 Ιανουαρίου, έχοντας σαν αποτέλεσμα την προσάραξη του στα ανοικτά του Cuidad del Carmen.

Σύμφωνα με τις αναφορές δεν υπάρχουν μέλη του πληρώματος στο πλοίο.

Βίντεο από drone του προσαραγμένου σκάφους VB-10000 αναρτήθηκε στο Youtube στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Το VB-10000 δεν έχει μεταδώσει πληροφορίες μέσω του AIS από τότε που βρισκόταν στη Τζόρτζια, αλλά μέχρι την Δευτέρα ήταν ακόμα προσαραγμένο, σύμφωνα με το The Brunswick News.

Το VB-10000 απομάκρυνε το ναυάγιο του Golden Ray, η οποία ήταν η μεγαλύτερη απομάκρυνση ναυαγίου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η επιχείρηση περιελάμβανε τη χρήση του VB-10000 για να κόψει το αναποδογυρισμένο πλοίο σε οκτώ τμήματα, τα οποία στη συνέχεια ανέβασε σε φορτηγίδες για μεταφορά σε μια εγκατάσταση ανακύκλωσης. Το πλοίο ανύψωσης βαρέων αντικειμένων έφτασε στην τοποθεσία τον Οκτώβριο του 2020 και πέρασε περίπου ένα χρόνο δουλεύοντας στο ναυάγιο.

Τον Μάιο, μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στο Golden Ray, καθώς το VB-10000 βρισκόταν από πάνω του. Ευτυχώς δεν υπέστη ζημιές από τη φωτιά. Το VB-10000 ανήκει και λειτουργεί από τη Versabar που εδρεύει στη Λουιζιάνα.

Διαβάστε ακόμα