Πλοίο μεταφοράς κοντέινερ διέσωσε 16 μέλη του πληρώματος ακυβέρνητου τάνκερ- Το πλοίο συνεχίζει και παρασύρεται ακυβέρνητο

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διέσωσε με επιτυχία δεκαέξι μέλη του πληρώματος από ένα ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών που έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία.

Το δεξαμενόπλοιο «MT KING RICH» αντιμετώπισε μια κρίσιμη κατάσταση στις 18 Νοεμβρίου, και ενώ βρισκόταν περίπου 80 ναυτικά μίλια από το νησί Badoc έχοντας ανέφερε ότι έχει εισροή υδάτων.

Ο πλοίαρχος του «MT KING RICH» Van Swandi αποκάλυψε αργότερα ότι ο άξονας της προπέλας του πλοίου έσπασε το Σάββατο γύρω στις 13:00, έχοντας ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Παρά τις αρχικές προσπάθειες για απάντληση των υδάτων, το πλήρωμα συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να αντλήσει περισσότερο νερό από αυτό που έμπαινε στο πλοίο.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα έλαβε όσα μέτρα μπορούσε για να ασφαλίσει τις δεξαμενές καυσίμων και την μηχανή του πλοίου, με στόχο την αποφυγή πιθανής διαρροής πετρελαίου, πριν εγκαταλείψει το πλοίο χρησιμοποιώντας δύο σωσίβιες σχεδίες. Το πλήρωμα αποτελούταν από 16 μέλη.

Περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, περίπου στις 17:22, το νηολογημένο στο Χονγκ Κονγκ πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Sheng An», πραγματοποίησε την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος. Το πλοίο βάρους 24.500 dwt εκτελούσε ταξίδι από την Κίνα προς τις Φιλιππίνες.

Όλα τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο κατευθύνθηκε στον κόλπο Subic στις Φιλιππίνες. Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων επιβεβαίωσε ότι όλα τα διασωθέντα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους και φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχείο εν αναμονή επαναπατρισμού.

Όσο για το MT KING RICH, παραμένει στην επιφάνεια του νερού αλλά είναι ακυβέρνητο και παρασύρεται. Η ακτοφυλακή συνεργάζεται στενά με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για να κανονίσουν την ρυμούλκηση για τον ασφαλή χειρισμό του.

Διαβάστε ακόμα