Πλοίο της Hapag-Lloyd άλλαξε εκτάκτως πορεία για να αποβιβάσει πλήρωμα που έχει προσβληθεί από κορονοϊό

Ο γερμανικός γίγαντας εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd ανακοίνωσε ότι το MV ROME EXPRESS άλλαξε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς την Ensenada του Μεξικού, με σκοπό να αποβιβαστούν τρία μέλη του πληρώματος που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις αναφορές, συνολικά 5 μέλη του πληρώματος έχουν προσβληθεί από το κορωνοϊό και το πλοίο έχει αποβιβάσει τρία από αυτά, μετά από εκτροπή της πορείας του πλοίου στο λιμάνι της Ensenada του Μεξικού, με τα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος έχουν τεθεί σε καραντίνα στο πλοίο.

Η Hapag-Lloyd έχει ειδοποιήσει τους πελάτες της ότι λόγω αυτών των πρωτόγνωρων συνθηκών, οι αποστολές τους ενδέχεται να καθυστερήσουν. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία είπε ότι το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι έως ότου οι αντικαταστάτες του πληρώματος να υποβληθούν στους απαραίτητους ελέγχους και να πάρουν άδεια να επιβιβαστούν στο πλοίο.

Το χωρητικότητας 12.552 TEU MV ROME EXPRESS ερχόταν από την Cartagena της Columbia και κατευθυνόταν προς το Busan της Νότιας Κορέας μέσω της Διώρυγας του Παναμά. Το πλοίο εκτελεί δρομολόγια σε Νότια Καρολίνα, Σαβάνα, Βιρτζίνια, Νέα Υόρκη-Νιου Τζέρσεϊ, Βόρεια Καρολίνα, Γουίλμινγκτον και Τζόρτζια.

Ο Covid-19 έχει φέρει νέες προκλήσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η αλλαγή πληρώματος συγκεκριμένα έχει γίνει μια από τις πιο απαιτητικές εργασίες για τις εταιρείες διαχείρισης πλοίων. Χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν περιορίσει τις πτήσεις και έχουν επιβάλει περιορισμού και καραντίνας, γεγονός που έχει δυσκολέψει πολύ τις μετακινήσεις και την ανταλλαγή πληρωμάτων.

Η προσφορά ιατρικής βοήθειας στο πλήρωμα είναι μια άλλη σημαντική πρόκληση για τους φορείς διαχείρισης πλοίων, καθώς δεν είναι πάντα δυνατή η εκτροπή των πλοίων λόγω της θέσης τους. Η περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου DIAMOND PRINCESS είναι γνωστή σε όλους, όταν το πλοίο δυσκολεύτηκε να λάβει βοήθεια λόγω των τοπικών κανονισμών και πρωτοκόλλων.

Διαβάστε ακόμα