Πλοίο του Ινδικού Ναυτικού ανατράπηκε σε ναυπηγείο – Δύο νεκροί

betwa_india3

Την Δευτέρα, η φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων Betwa του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού ανατράπηκε καθώς έβγαινε από ναυπηγείο στο Μουμπάι.

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά το περιστατικό, ο πρώτος πέφτωντας από την φρεγάτα κι ο δεύτερος βρισκόμενος μέσα στο πλοίο.

“Περίπου στις 1:50 μ.μ το INS Betwa, μια φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού, εξερχόταν από το ναυπηγείο του Μουμπάι όταν ανατράπηκε. Αμέσως υπήρξε επέμβαση ώστε να διασωθεί το προσωπικό που βρισκόταν στο πλοίο. Δύο ναύτες όμως υπέκυψαν στα τραύματά τους από το περιστατικό”, δήλωσε εκπρόσωπος του Ινδικού Ναυτκού την Δευτέρα.

14 άτομα τραυματίστηκαν συνολικά, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το Betwa βρισκόταν στο ναυπηγείο για επισκευές, οι οποίες είχαν ολοκληρωθεί όταν ανατράπηκε το πλοίο. Οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ότι το κατάρτι είχε σπάσει και το αριστερό τμήμα του πλοίου είχε εν μέρει βυθιστεί.

Το Ινδικό Ναυτικό επεξεργάζεται σχέδιο για την διάσωση του πλοίου 4.000 τόννων, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει κι οι έρευνες για τα αίτια του περιστατικού.

Το Betwan είχε υποστεί ζημιά σε ένα θόλο του sonar το 2014 κατά την προσάραξή του κοντά στη ναυτική βάση του Μουμπάι και ο κυβερνήτης του πλοίου είχε μετατεθεί σε άλλη θέση.

Πρόκειται για το 3 αντίστοιχο ατύχημα του Ινδικού Ναυτικού στο Μουμπάι τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ έχουν σημειωθεί και αρκετά λιγότερο σοβαρά περιστατικά.

Το 2011 η φρεγάτα Vidhyagiri συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο και βυθίστηκε στο λιμάνι του Μουμπάι, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Το 2013 το υποβρύχιο Sindurakshak εξερράγη και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ξαναγεμίσματος μιας τορπίλης του, οδηγώντας στον θάνατο 18 άτομα. Το 2014, τέλος, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε πυρηνικό υποβρύχιο ανοιχτά του Μουμπάι.

 

betwa_india2

betwa_india

Διαβάστε ακόμα