Πλοίο του Ρωσικού Ναυτικού καταστράφηκε στο Κερτς της Κριμαίας (video)

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους Storm Shadow/SCALP-EG το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου και έπληξαν το λιμάνι του Κερτς στην Κριμαία, προκαλώντας ζημιές στο ναυπηγείο και τις λιμενικές υποδομές.

Πολλές διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων αξιωματούχων, επιβεβαίωσαν το χτύπημα και αναφέρουν σοβαρή ζημιά και καταστροφή του μικρού πολεμικού πλοίου ASKOLD του Ρωσικού Ναυτικού.

Το πλοίο είναι μια κορβέτα κατηγορίας Karakurt, το νεότερο και πιο σύγχρονο πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2016 και καθελκύστηκε το 2021.

Το ASKOLD θα μπορούσε να μεταφέρει και να εκτοξεύσει μεταξύ άλλων, πυραύλους κλάσης KALIBR, τους πιο καταστροφικούς για τις ουκρανικές πόλεις και τις αστικές υποδομές.

Η Κορβέτα κλάσης Karakurt του ρωσικού Ναυτικού ASKOLD: ναυπηγήθηκε το 2016, καθελκύστηκε το 2021, έχει εκτόπισμα 870 τόνους, ταχύτητα 30 κόμβους, μήκος 67 μέτρα, και μεταξύ άλλων διαθέτει πυραύλους Kalibr, πύραυλους αεράμυνας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη Orlan.

Διαβάστε ακόμα