Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!
«Ακτινογραφία» των «ιπτάμενων διασωστών» των θαλασσών, που για μια ακόμα φορά διέσωσαν, με αυτοθυσία, δεκάδες επιβάτες από το φλεγόμενο «Norman Atlantic» κάνει το περιοδικό «Λιμενική Ρότα» της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών ΛΣ (ΠΕΑΛΣ).
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα περίφημα ελικόπτερα «παντός καιρού», τα Super Puma, τα οποία επιχειρησιακά οργανωτικά ανήκουν στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης/112 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ οι διασώστες είναι λιμενικοί. Το κλιμάκιο Συνδέσμων – Διασωστών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής λειτουργεί ήδη από τον Οκτώβριο του 2000 υπαγόμενο διοικητικά στη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Μέσων & Ειδικών Μονάδων του Κλάδου Επιχειρήσεων (Ε΄) του Λιμενικού Σώματος.
Η προμήθεια των Ε/Π AS 332C1 Super Puma αποφασίστηκε το 1998 στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας, επ ωφελεία του Λιμενικού Σώματος. Το Δεκέμβριο του 1999 παρελήφθησαν τα δύο πρώτα Ε/Π Super Puma, ενώ η παραλαβή ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2000 με την παράδοση και του τέταρτου Ε/Π.
Η Μοίρα αμέσως ενισχύθηκε με προσωπικό από το Λιμενικό Σώμα, Συνδέσμους και Δύτες – Διασώστες.
Τον Ιούλιο του 2003 παρελήφθησαν τα δύο πρώτα Ε/Π AS-332 Super Puma CSAR (Combat Search and Rescue) και το Δεκέμβριο του ιδίου έτους ολοκληρώθηκε η παραλαβή με την προσθήκη και των άλλων δύο. Τον Ιούλιο του 2004 προστέθηκαν και άλλα δύο Super Puma με δυνατότητες CSAR, λόγω όμως των Ολυμπιακών Αγώνων διαμορφώθηκαν σε MEDEVAC (Medical Evacuation) για την υποστήριξή τους.
Ο στόλος της 384 ΜΕΔ αποτελείται από 10 Ελικόπτερα AS-332C1 Super Puma. Δυστυχώς, όμως, όπως αποδείχτηκε τις τελευταίες ημέρες μόνο τα τρία είναι σε θέση να επιχειρούν….
Διαβάστε περισσότερα εδώ.