Πώληση και γυμνή ναύλωση για τάνκερ έκλεισε η Dorian LPG

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Dorian LPG υπέγραψε συμφωνία πώλησης και γυμνής ναύλωσης (bareboat) για το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς LPG της Corsair.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει μέσα στον Νοέμβριο του 2017, το πλοίο θα πωληθεί για 65 εκατομμύρια δολάρια. Το Corsair θα παραδοθεί στον αγοραστή μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και, την ίδια ημέρα, η Dorian LPG θα εισέλθει σε δωδεκαετή ναύλωση για το πλοίο.

Στην εταιρεία δίνεται επίσης μια δυνατότητα επαναγοράς του Corsair από τη δεύτερη επέτειο της έναρξης της γυμνής ναύλωσης του πλοίου μέχρι το τέλος της.

Η Dorian LPG δήλωσε ότι η συναλλαγή θα οδηγήσει σε καθαρά χρηματικά έσοδα ύψους 52 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 30,1 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ενός τμήματος των 97 εκατ. δολαρίων που εκκρεμούν στο πλαίσιο του δάνειου-γέφυρα που είχε συμφωνήσει με την DNB Capital LLC.

Η εταιρεία παρουσίασε τη συμφωνία ως μέρος της οικονομικής της έκθεσης για το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η καθαρή ζημιά της εταιρείας επεκτάθηκε στα 11,9 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με καθαρή ζημία 7,1 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 34,7 εκατ. δολάρια στο τέλος της περιόδου, αυξημένα από 33,6 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η τιμή TCE για τον στόλο της εταιρείας ανήλθε σε 18.015 δολάρια την περίοδο, αντιπροσωπεύοντας μια μείωση 5,9% από τα 19.137 δολάρια την ίδια περίοδο το 2016, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους των καυσίμων.

“Παρά τις γενικές αντιξοότητες της αγοράς, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες μας. Οι τελευταίες αντανακλώνται στο βελτιωμένο ποσοστό αξιοποίησης του στόλου μας και στις επιχειρησιακές επιδόσεις των πλοίων μας σε σχέση με τα σημεία αναφοράς”, δήλωσε ο Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG.

“Έχουμε επίσης λάβει περαιτέρω μέτρα για να ενισχύσουμε το οικονομικό μας προφίλ μέσω μιας συμφωνίας πώλησης και γυμνής ναύλωσης πλοίου που βελτιώνει τη ρευστότητα μας και έχει επίσης δομηθεί ώστε να μας παρέχει την δυνατότητα για μια οικονομική ανάκαμψη”, πρόσθεσε ο κ. Χατζηπατέρας.

Διαβάστε επίσης: Η Dorian LPG συνεργάζεται με το ABS για να συμμορφωθεί με τα νέα πρότυπα για το θείο

Διαβάστε ακόμα